Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Petrucci: Szeretnék Rossival autóval indulni a Dakaron

Petrucci: Szeretnék Rossival autóval indulni a Dakaron

Petrucci
Fotó: Red Bull

Két MotoGP versenyző autóval a Dakar Rallyn? Tuti nagyot szólna!

A 2022-es Dakar Rally egyik legnagyobb szenzációja kétségkívül a MotoGP futamgyőztes Danilo Petrucci indulása volt. A KTM olasz versenyzője aztán az ötödik szakaszt meg is tudta nyerni. Ezzel sporttörténeti tettet hajtott végre, ő lett az első MotoGP versenyző, aki szakaszt tudott nyerni a Dakar Rallyn.

A MotoGP-től 2021-ben visszavonuló honfitársa, Valentino Rossi korábban szintén elmondta, hogy egy napon szívesen indulna a Dakaron.

Te eltudnád képzelni, hogy Rossi és Petrucci autóval induljon a Dakaron együtt? Nos Petrucci úgy tűnik el tudja képzelni.

„Sok versenyző kérdezett a Dakarról az elmúlt napokban. Beszéltem Valentinoval [Rossival], aki megkérdezte, hogy mennek a dolgok, és elmondtam neki, hogy szeretnék vele autóval indulni a Dakaron. Én leszek a navigátor. Egy hozzá hasonló kvalitású versenyző akár nyerhet is, de nem vagyok benne biztos, hogy ez megtehető velem, mint navigátorral. Valentino nem nagyon kompatibilis a Dakar menetrendjével, de az autók később indulnak. Szóval talán meg tudjuk csinálni, jó lenne” – jelentette ki Petrucci.

Azt nem árulta el, hogy Valentino Rossi mit mondott az ötletére.