Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Peterhansel: Nem követtem a navigátorom információit

Peterhansel: Nem követtem a navigátorom információit

Stéphane Peterhansel Dakar 2021
Fotó: Red Bull

Nyilatkozatok a 2021-es Dakar Rally nyolcadik szakasza után.

Jose Ignacio Cornejo Florimo, aki ma megnyerte a motorosok versenyét:
„Másodikként indultam Ricky (Brabec), a csapattársam mögött. Az elején nagyon keményen nyomta. Én is keményem nyomtam, de nem tudtam utolérni. Csak az üzemanyag töltő pont előtt értem utol. Azt hiszem remek tempót mentünk és nem hibáztunk a navigációval, pedig volt pár trükkös rész.”

A másodikként beérő Toby Price:
„A mai nap nagyon nehéz volt a számomra. Ma reggel sokat küzdöttem azzal, hogy az itinerre figyeljek. Kicsit fáradt vagyok a tegnapi nap után. Örülök, hogy a célban vagyok, este mindent megcsinálunk a motoron, hogy felékszültek legyünk az utolsó napokra.”

Az SSV-ben idei negyedik szakaszgyőzelmét szerző Francisco “Chaleco” Lopez:
„Szerencsére véget ért a maraton szakasz. Tegnap egy motoros nagyot esett és megálltam segíteni. A mai nap jó volt, nagyon-nagyon gyors volt. A navigátorom remek munkát végzett.”

Az autósoknál a szakaszt megnyerő Nasser Al-Attiyah:
„Tegnap és mai is próbáltuk a legjobbunkat nyújtani. A maraton szakasz nem egyszerű. Boldog vagyok, az autó tegnap és ma is egy darabban maradt. Egyes helyeken nagyon kellett nyomnunk neki, hogy versenyben maradjunk a buggy-kal. Nem volt könnyű, de boldog vagyok, hogy befejeztük a maraton szakaszt. Három percet adtunk Stéphanenak.”

A második Carlos Sainz:
„Nem volt olyan rossz. Egy defektünk volt egy trükkösebb helyen, utána rendben volt.”

A harmadik helyezett Stéphane Peterhansel, akinek 3 perccel csökkent az előnye:
„Ma másodikként indultunk, de néhány kilométer után már mi voltunk az első autó a pályán. Azt kell, hogy mondjam az utolsó 50 kilométeren elkövettem néhány hibát. Nem követtem a navigátorom, Edouard információit és végül kicsit körbe-körbe mentünk. Valószínűleg elvesztettünk egy-két percet. De még mindig benne vagyunk a győzelemért folytatott harcban. Nagyon nehéz egy teljes Dakar Rally vagy akár csak egy napot is hiba nélkül megcsinálni.”