Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Peterhansel: Nagyon lassan mentem

Peterhansel: Nagyon lassan mentem

Peterhansel Dakar Rally 2022
Fotó: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Nyilatkozatok a 2022-es Dakar Rally kvalifikációs szakasza után.

A motorosoknál a szakaszt megnyerő Daniel Sanders:
„Nagyon jól éreztem magam a szakaszon, a motor már-már irreálisan kezelhető volt. Jó volt megmutatni a tempómat, de holnap már a navigáció is nagyobb szerepet kap. Hosszú verseny elé nézünk. Tudtam, hogy gyorsnak kell lennem a kvalifikáción. Ha nincs túl sok navigáció az első háromban vagy ötben lehetek. Ez jó helyet biztosít arra, hogy a holnapi 10. és 15. rajthely között válasszak. Menő dolog megszerezni az első szakaszgyőzelmemet a Dakaron.”

A Hondával a második helyet megszerző Pablo Quintanilla:
„Jól indult a szezon számomra, fontos, hogy az első napon jól szerepeljek. Felvettem a versenyritmusom. Igyekeztem a legjobbat kihozni magamból, a legjobb 4-ben vagy 5-ben akartam végezni. Megpróbálom minél távolabbról kezdeni, és remélhetőleg ez segít megőrizni az előnyömet.”

Adrien Van Beveren egy hatodik idővel kezdett:
„Fájt a karom, nem voltam igazán kipihent, de ismerem ezt az érzést, javulni fog, ez normális. Mindent beleadok, és a stratégiát háttérbe helyezem. 2017 óta nem tudtam befejezni a Dakart, szóval idén teljesíteni akarom a távot. Ha a magam szintjén tudok motorozni, akkor azt hiszem, jól fogok teljesíteni. Remélem, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét.”

Az autósoknál a címvédő Stéphane Peterhansel a 14. helyen kezdte meg a 2022-es Dakar Rallyt:
„A szakasz kezdete, amikor láttuk a visszaszámlálást, nagyon érzelmes volt, mert hónapok óta keményen dolgoztunk. Óvatosan álltunk ehhez a szakaszhoz. 19 kilométert versenyeztünk ma. Nagyon óvatosak vagyunk, és figyelünk minden paramétert, de az autó jó érzés vezetni. Ez egy szórakoztató élmény volt, és ez nagyon fontos. Megerősíti az összes adatot, amelyet a tesztelés során gyűjtöttünk. Az autó remekül átmegy a dűnéken, ami szintén nagyszerű. El akartuk kerülni, hogy a legjobb 10-ben végezzünk, ezért nagyon lassan mentem.”

Giniel de Villiers a nyolcadik legjobb idővel kezdte a 2022-es Dakart:
„Csak egy probléma mentes szakaszt szerettem volna. Egy kanyarban majdnem eltaláltunk egy sziklát, ezen a hegyes részen kellett résen lenni. Kicsit még be vagyok rozsdásodva, és meg kell találnom a tempómat, de elégedett vagyok az első fellépésemmel. A COVID-tesztem miatti zűrzavar megviselt, és úgy gondolom, hogy szükségem lesz néhány napra, hogy újra tisztán láthassak, és 100%-os legyek. Egy biztos: ez nem volt könnyű kezdés.”

Az ötödik helyen nyitott Sébastien Loeb:
„Könnyen vettem, mert nem akartam mindent elveszíteni az első szakaszon, de a navigátorommal nagyon éber állapotban voltunk. Újabb év, Nasser újabb bemutatója az első szakaszon. Már megszoktuk. De képet ad arról, hogy a többi autó hol áll és mit tehetünk. A holnapi rajthely választásunk attól is függ kik végeznek előttünk. De egy biztos: nem indulunk az elsők között.”