Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Peterhansel és Despres is a Mininél?

Peterhansel és Despres is a Mininél?

Újabb két versenyző neve merült fel a 2019-es Dakar Rallyval kapcsolatban.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, az idei Dakar Rallyt megnyerő Carlos Sainz úgy nyilatkozott, hogy amennyiben nem talál versenyképes autót a folytatáshoz, akkor visszavonul. Azóta már tesztelte a Toyota Hiluxot és a Minit is. A legfrissebb értesülések szerint a kétszeres rally világbajnok és kétszeres Dakar-győztes versenyző az október 4-9. között megrendezésre kerülő Marokkó Rallyn fog először indulni a Minivel az X-raid színeiben. Folytatásként pedig jöhet a 2019-es Dakar Rally Peruban.

Várhatóan szintén a Marokkó Rallyn fog debütálni a Mini kormánya mögött Cyril Despres is. A harmadik korábbi ex-Peugeotos versenyző, Stephane Peterhansel is várhatóan Minivel folytatja. A tizenháromszoros Dakar-győztes francia számára nem lesz ismeretlen az X-raid, hiszen 2010 és 2014 között a németeknél versenyzett. 2012-ben és 2013-ban győzelemre is vitte a Minit. Érdekesség Peterhansellel kapcsolatban, hogy állítólag az is előfordulhat, hogy a felesége fog neki navigálni a Dakaron.

Várhatóan Peterhanselt, Desprest és Sainzt is támogatja majd tovább a Red Bull. Az idei HunGarian Bajat is megnyerő Nani Roma indulhat majd a negyedik autóval, őt továbbra is a Monster fogja támogatni.