Peterhansel átvette a vezetést

Fotó: Peugeot Sport

A Dakar Rally és az Africa Race mai történései.
A Dakar Rallyn Uyuni körül kellett megtenni a verseny leghosszabb, 542 km-es szelektívét. A kamionokra csak 295 km várt.

A motorosoknál a szlovák Jakes a rajt után nem sokkal visszafordult, mivel a tegnapi bukás során szerzett térdsérülése nem tette lehetővé a további folytatást. Farianak csuklótörés miatt kellett feladnia a versenyt. Barreda Bort a győzelemért folytatott csatából kiszállt, miután Hondája meghibásodott és vontatni kellett. Ismét Price bizonyult a leggyorsabbnak, ezúttal Walknert és Gonqalvest előzte meg. Utóbbi 35 másodperccel vezet az összetettben Price előtt. Gyenes Emánuel a 28., Saghmeister Gábor a 63. lett. Előbbi a 21., utóbbi a 62. az összesítésben.

Az autósoknál ma is a Peugeotról szólt a nap. Peterhansel 17 másodperccel bizonyult gyorsabbnak Sainznál, Loebnek viszont több mint 8 percet adott. Ezzel Mr. Dakar átvette a vezetést összetettben, előnye 27 másodperc! Al Rajhi is megelőzte Loeböt a Toyotaval. A rally legenda ma negyedik lett.  Laviellenek technikai gondjai voltak a Renault Dusterrel, de folytatni tudta a versenyt. Somfaiék a WP6-nál 62. helyen haladtak át. Al-Attiyah a verseny előtt még beszólt az oroszlánosoknak, de ma újabb közel 9 percet zsebelt be. Az összesítésben már több mint negyed óra a hátránya.

A mamutoknál holland uralom volt ma. Stacey diadalmaskodott De Rooy és Versluis előtt. Összesítésben Stacey áll az élen, őt Versluis és Villagra követi.

Az Africa Racen ma egy 327 km-es hurokszakaszt kellett teljesíteni Akzsuzst körül.

A motorosoknál Ullevalseter újabb rész sikert könyvelhetett el Newland és Sousa előtt. Ha korábban nem kapott volna három perc büntetést az összetettben már több mint 6 órával vezetne…

Az autósoknál a három Optimus végzett az élen, Housieaux, Gerrard és Gomez sorrendben. A tegnapi gondok után a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a nem teljesített szelektívért kirótt büntetéssel a nevük mellett ma újra versenybe szállt. Az Opel Mokkával a 8. helyet szerezték meg, míg az összesítésben a 13. helyen állnak.

A kamionoknál ismét Tomacek nyert megelőzve Shibalovot és Jacintot. Az összetettben továbbra is a Kamazos vezet.