Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Peterhansel: Al-Attiyah az egója miatt nem nyert

Peterhansel: Al-Attiyah az egója miatt nem nyert

Fotó: A.S.O./A.Vincent/DPPI

A francia válaszolt a katari megnyilvánulásaira.

Stéphane Peterhansel 14. győzelmét szerezte a 2021-es Dakaron, Nasser Al-Attiyah pedig 15 perc lemaradással lett a második.
Az elmúlt 6 évben 5 alkalommal nyerték buggy-val a versenyt, az egyetlen kivétel Al-Attiyah 2019-es győzelme. A katari tavaly és idén is hangoztatta, hogy a szabályok túlságosan a buggy-knak kedveznek.

Peterhanselt nem hatotta meg Al-Attiyah megjegyzése, szerinte a katari már január 2-án elvesztette a versenyt, amikor megnyerte a 11 kilométeres prológot. Ennek következtében az első szakaszon ő volt az első autó a pályán és 12 percet kapott. Ezt később sem tudta érdemben ledolgozni, amihez még jöttek a navigációs gondok és a 9. szakaszon a három defekt.

„Ezt nem akarom kommentálni, mert évek óta panaszkodnak. Mi, amikor nem nyerünk, nem sírunk. Ez csak ego kérdése. Ha valamivel másabb lenne az egója, akkor talán megnyerte volna a Dakart. Az egója odáig taszította, hogy meg akarta nyerni a prológot, és szerintem ekkor veszítette el a versenyt” – kezdte Mr. Dakar.

Peterhansel csak egy szakaszt nyert, míg Al-Attiyah ötöt. De a francia volt a következetesebb és egyik nap sem kapott 5 percnél többet főbb riválisaitól.

Mr. Dakar 30 évvel ezelőtt nyerte az első Dakarját, akkor még motoron.

„Mindig mondom, hogy minden Dakaron nehéz nyerni. Mindent bele kell adnod, jó csapatodnak és autódnak kell lennie valamit egy remek navigátorodnak. Mindezek ellenére emberi dolog hibázni és könnyen tudsz hibázni. Fontos volt a 14. győzelem, mert 30 év telt el e között és az első 1991-es között. Azt gondolom, hogy egyedül én nyertem mindhárom kontinensen: Afrikában , Dél-Amerikaban és most Szaúd-Arábiában… továbbra is kiváltságosak vagyunk.”