Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Példátlan dologra készül Alonso

Példátlan dologra készül Alonso

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Nem a pályaversenyzésben képzeli el a jövőjét Alonso. Jöhet a Dakar?

Hétvégén a kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso újabb rangos versenyen diadalmaskodott, a Daytonai 24 órást nyerte meg csapattársaival. Idénre a legnagyobb célja, hogy megnyerje az Indy 500-at, amivel meg lenne a hőn áhított tripla korona.

Egyre többször hallani arról, hogy Alonso nem biztos, hogy részt kíván venni a WEC 2019/2020-as szuperszezonjában. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Alonso akár a Dakar Rallyn is kiköthet. A spanyol versenyző most maga tett újabb utalást erre.

„Daytona nem része a tripla koronának, de ha nyerek Indianpolisban akkor négyes koronám lesz. Most az Indy 500-ra koncentrálok, de utána kipróbálok valami mást, egy másik szakágat, ami nem a pályaversenyzéshez kötődik.”-mondta Alonso.

Ennek a kritériumnak a Dakar Rally megfelel. A hírek szerint Alonso hamarosan tesztelheti is Nasser Al-Attiyah Dakar-győztes Toyotáját. A katari versenyző mellett Alonso honfitársai, Carlos Sainz és Nani Roma is szívesen látná Alonsot a Dakaron. Szerintük sikeres is lehet a sivatagban.

Alonso hangsúlyozta, hogy olyan versenyt keres, amit meg is nyerhet: „Gondolkodnom kell, terveznem kell, versenyképesnek kell lennem, a megfelelő csapatokkal és emberekkel kell dolgoznom, valamint megfelelően fel kell készülnöm. Bármi is lesz a következő kihívás, ha nem leszek versenyképes és nincs esélyem a győzelemre nem fogok belevágni. A célom, hogy az autósportban példátlan dolgot vigyek véghez.”-zárta Alonso.