Skip to content
Főoldal / Interjúk / Papp Arnold: Nagyon más világ, mint amit eddig megszoktam

Papp Arnold: Nagyon más világ, mint amit eddig megszoktam

A TAXI4 – Veszprém Rallye-ra autót váltó versenyzővel beszélgettem.

-Szia Arnie.  A TAXI4 – Veszprém Rallye nevezési listáját böngészve sokaknak feltűnt, hogy egy elsőkerék meghajtású autó, egy Citroen C2R2 áll a neved mellett. Honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen autóval indulj?
-Év elején már terveztük, hogy idén szeretnék majd kipróbálni egy elsőkerekes autót. A támogatóinknak köszönhetően ez a Veszprém Rallye-n sikerült is. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy a sok év Ladázás, illetve a Formulaautós tapasztalatokat, hogyan fogom tudni átültetni egy teljesen más világba. Nagyon izgultam bevallom őszintén.

-Hogy sikerült a bemutatkozó verseny ezzel az autóval?
-Elváráson felül sikerült szerintem. Elsődleges cél a tapasztalatszerzés, a tanulás és a biztos célba érés volt. Az autóval egy métert nem mentem a verseny előtt, így az első gyors volt az éles teszt, ahol már rögtön egész jól ráéreztünk. Természetesen sokan segítettek, tanácsokat adtak, hogyan is kéne menni egy ilyen autóval. Aczél Andris ült be mellém, aki tökéletes munkát végzett, így kategória 3. helyen és abszolút 5. helyen sikerült célba érni. Nem gondoltam volna, hogy életem első rallys serlegét elsőkerekes autóval fogom nyerni, de lehet a sors akarta így.

-Ha minden adott lenne, hogy egy teljes szezont menj egy Citroen C2R2-vel a Rallye2-ben azt választanád vagy inkább a Ladát?
-Ez egy nagyon nehéz kérdés, szívem csücske a Lada, imádom, szeretem és sose fogok kinőni belőle, de a jövő mindenképp ezekben az R2-es autókban van. Magasabb támogatást lehet rá szerezni. Lada-val nagyon sokat mentem, ezáltal tudom, hogy lehet vele gyorsan menni, elsőkerekes autóval ez volt az első versenyem. Még egy aszfaltos versenyen kéne vele mennem és akkor egyenes választ tudnék adni rá. ? Ez izgalmasabb volt számomra, nagyon más világ, mint amit eddig megszoktam.

-Legközelebb Máriapócson a Lada All Star Gálán láthatunk. Mindenki megnyugodhat ugye, ott csak keresztben mész majd?
-Természetesen, szeretnénk jól érezni magunkat önfeledten autózni egy picit és kikapcsolódni. Idén ezt terveztük nyaralásnak. Van addig még izgalom, mert a hétvége előtt pénteken lesz kész a motor és visszük a fékpadra erőmérésre. Reméljük jól sikerül, és a nézők örülni fognak, ha meghallják a Weber-ek muzsikáját. 🙂

-Melyik rallyn láthatunk újra versenyautóban és melyik autóval?
-Na, erre nem tudok válaszolni pontosan, sajnos hétről-hétre változik. Nagyon terveztem a Baranya Kupát, de az nem fog összejönni, a Salgó Rallye adott lenne, viszonylag közel van hozzánk, lehet oda megyünk. Egy biztos, a Ladával még egy versenyen biztosan szeretnék indulni idén, hiszen van egy lezáratlan ügyem vele, de hogy ez melyik verseny lesz azt még nem tudom.

A PSZA Motorsport együttműködő partnerei: Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Budaörs Rádió FM 104.8., Henci Group Kft., H-D Innovatrans Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Multi Garage Kft., FoliaZ.hu., Extremelmenyek.com., Petersgumi.hu., Matricakell.hu – matrica webáruház., Kasza Motorsport., FervillSound Kft.