Skip to content
Főoldal / Interjúk / Papp Arnold: Ez a pech széria egyszer biztosan elmúlik

Papp Arnold: Ez a pech széria egyszer biztosan elmúlik

Arnieval beszélgettem a Veszprém Rallyeról.

-A verseny előtt mikor beszéltünk azt mondtad csak szeretnél célba érni és jól érezni magadat. Szóval fél siker volt a Veszprém Rallye?
-Fél siker mindenképp! Nagyon jól éreztük magunkat, és annak nagyon örülök, hogy csak kb. 1,5 km választott el a célvonaltól. Végig tudtam élvezni a murvapályák csúszkálását repüléseit, fantasztikus volt Veszprémben autózni. Nagyon sajnálom, hogy versenyzőtársaink az első gyorson, egy komoly balesetet szenvedtek, talán ez az egyetlen, ami miatt szomorúak lehetünk és innen is mielőbbi felépülést kívánok nekik! Úgy gondolom idén semmiképp nem jelenthetem ki, hogy szerencsések vagyunk, ha el tud valakit kerülni messziről, akkor az valami ilyesmi lehet. Küzdünk, iszonyatos energiát ölünk bele, de úgy gondolom ez a pech széria egyszer biztosan elmúlik, és a sok tapasztalat segíteni fog minket a későbbiekben.

Ha jól láttam az utolsó gyorson két defektet kaptatok, ez hogy sikerült?
-Igen egész nap próbáltam, beosztottan ésszel autózni, Miskolc óta „no risk” szellemben próbálok gondolkodni. Ez a futamgyőzelemhez úgy gondolom nem elegendő, kockáztatni kell, mindent bele kell adni! Iszonyatosan keményen tolja az eleje a gázpedált. Az első gyorson, nagyon óvatosan jöttem, kaptunk megint az elejétől. Ez plusz motivációt adott a nap második felére, és próbáltam egyre gyorsabban menni. Az utolsó előtti gyorson feljöttünk a 3. helyre abszolútban, amit bevallom őszintén szerettem volna megőrizni. 🙂 Megint nem sikerült, valahol a gyorsasági felénél kaptunk először szerintem egy jobb első defektet, aztán meg egy jobb hátsót, de az is lehet, hogy ugyan az a kő vágta ki mind a kettőt. Igazából lényegtelen, kb 7,5-8 kilométert jöttem dupla defekttel, a murván még egész jó tempót jöttünk ahhoz képest, hogy két defektem volt, de ahogy az aszfaltos részhez értünk, hát felnin nem volt nagy élmény, szerettem volna mindenképp beérni, de az autó a cél előtt 1,5 km-rel megállt, az egész napos küzdés után feladta a harcot a főtengely ékszíjtárcsa, így feladni kényszerültünk.

-Gyerekkori álmod volt a szeki váltó, s most néha hetediket is szeretnél váltani vele. Hogy is van ez?
–Ez nem hibája, hanem tulajdonsága, ezt szoktam rá mondani. Sajnos ez év eleji probléma. Nagyon zavaró amúgy, de sajnos a váltó fokozat kijelzőm, 5000-es fordulat felett, rezonanciától, vagy valamilyen zavartól megzavarodik és ugrálva mutatja a sebességeket. Így van úgy, hogy fogalmam sincs, hanyadikba vagyok. Azért jók az egyenesek, mert ugye, ha már nem tudok többet váltani, mindig rájövök, hopp már hatodikban vagyunk és nagyon gyorsan megyünk. 🙂 Aztán pár kanyarig még tudom fejbe számolni, és újra elvesztem, és ezt ismételjük a gyorsaságikon folyamatosan. Ez az év már így fog lemenni megszoktam, de jövőre valamit kitalálok rá.

A PSZA Motorsport szempontjából milyen volt az idei egyetlen murvás verseny?
-Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült mindenkinek beérnie. Baksai Laci és Erdei Zoli hozták a kötelezőt, és megnyertek mindent is, ezen kívül nagyon nagy öröm, hogy Nagy Gabi és Trescsik Ákos az ORC-ben kupákkal térhettek haza. Nagyot küzdöttek a fiúk de nem volt hiába való.

Mit tartogat számotokra még az idei év?
-Tisztességesen végig csináljuk az évet, megpróbálunk felállni a padlóról, küzdünk tovább, és remélem év végére összeáll most már minden. Baranya kupán megyünk, ismét új navigátorral, a prológra külön gyúrok, jó pár éve szeretném már végig fűzni az embereknek. Szóval megyünk támadunk és még kitudja mit hoz a jövő, hátha végre nyerünk valami kupát!

Együttműködő partnereink: Virtech Labs Bt., FER-VILL KFT., Landa – Trans Kft., MJM Transport Kft., Primun Go Kft., Dolphio Technologies Kft., Truckport Hungary Kft., Fornád Trans Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., DPF Cleaning Hungary Bt. Kamaraerdei Stúdió Bt., Matricakell.hu, LT Communication Kft., SR- Filt Mérnökiroda Kft., LTL Logistics Solution Kft., Optibiomed Kft. Pleixir Centrum Kft., FoliaZ.hu.,Petersgumi.hu., GN Group Kft., Trenaker Kft., Kasza Motorsport., FervillSound Kft., SFR Parts Kft., Loppun’s Garage, LEL Kft., Volvid Zrt., Simon és társai Kft., Cso-koto Kft., GPS-COM Kft., DSG Kft., Robi – Fa Kft., Lubricants Hungary Kft., Mobilvzsgáztató Kft., PSZA Media Kft.