Skip to content
Főoldal / Interjúk / Papp Arnold: Defektek versenye

Papp Arnold: Defektek versenye

Szóba került a pécsi verseny, az idei év és a Waldviertel Rallye.

Papp Arnoldnak és Béres Attilának kétszer is dupla defektje volt a pécsváradi gyorson, ami meghatározta az 53. Mecsek Rallyet számukra.

-A defektek versenye volt számotokra az idei Mecsek Rallye?
-Mindenképp az volt. Utoljára ennyi kereket, amikor még rally edzésekre jártam, akkor cseréltem. 🙂 Nagyon élveztük, nyertünk két szakaszt. Meg kellett ezt is élni. Mecsek Rallyen kifizetődőbb a lassan jársz tovább érsz, mi most egyiket se tartottuk be, sietni próbáltunk. Letudtuk a szezont, amire büszke vagyok, noha évvégén most nem járnak nekünk fényes serlegek. Sokat tanultunk, fejlesztettünk, ami a későbbiekben biztos sokat fog adni.

-A PSZA Motorsport szempontjából, hogy alakult a pécsi kiruccanás? -Nagyon sok esélyes pilótával érkeztünk a bajnokságban Pécsre. Berta Joci a P13-as kategóriában állt közel a dobogóhoz, Merényi Zsolti vezette a 2WD kupát, Baksai Laci a Lada kupában volt ott az élmezőnyben. A verseny önmagában az első kör után már nem alakult jól, Baksaiék első abszolút győzelmük után búcsúztak az első helyről defektek tömkelege miatt, Merényi Zsoltiék pedig végig a kategória győzelemért küzdöttek, de az utolsó gyorson sajnos beestek. Célba értek, de lecsúsztak az első helyről. Persze azért kupát hoztunk most is haza, Balázs Bence a BMW-vel a dobogón végzett! ORB-ben is újra volt pilótánk, Szőnyi Andris, de sajnos technikai hiba miatt a második nap végén feladni kényszerült a versenyt.

-Jól gondolom, hogy év elején nem ilyen szezonra számítottál?
-Nem ez volt a terv év elején, de nem bánkódunk. Nagyon sokat tanultunk az idén, sokszor kellett felállni a padlóról, kupát sikerült egyszer szerezni. Szóval volt minden. Persze ezt a sportot is pontokra játsszák nekünk pedig nem volt sok szerencsénk az idén. Örülök nagyon, hogy egy teljes szezont végig tudtunk csinálni. Úgy gondolom mi Egerben és Miskolcon vesztettük el, de a kegyelem döfésnek mindenképp Veszprém Rallyt mondanám, amikor az utolsó gyors célja előtt megállt a kocsi. Ezt meg kellett élni túl kellett esni, de egy Ladával azért szereztünk 5 abszolút szakasz győzelmet és az év utolsó powerstaget mi nyertük. Csalódott semmiképp nem vagyok, kellett ez az év, hogy a jövőben jobbak lehessünk.

-Szokás szerint decemberben a Szilveszter Rallyn láthatunk?
-Idén ki fog maradni. Régi álmom, hogy a Waldviertel Rallye-n (idén hivatalosan Rallye W4 a neve – a szerk.) induljunk, szóval az még az idei terv. 140 km murva, imádok murván menni, és most szeretnénk kiélvezni még ezt az idei évben.

-Nyíregyházán a Rally Hungaryn fog eldőlni az Európa-bajnokság. Szerinted ki lesz a bajnok?
-Nagyon jó kis csaták vannak az ERC-n. Úgy gondolom a legstabilabb az angol Chris Ingram. Szimpatikus srác, megérdemelné a bajnoki címet.

A PSZA Motorsport együttműködő partnerei:
Virtech Labs Bt., FER-VILL KFT., Landa – Trans Kft., MJM Transport Kft., Primun Go Kft., Dolphio Technologies Kft., Truckport Hungary Kft., Fornád Trans Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., DPF Cleaning Hungary Bt., I-Road Link Kft., Kamaraerdei Stúdió Bt., Matricakell.hu, LTL Logistics Solution Kft., Optibiomed Kft., FoliaZ.hu., GN Group Kft., Trenaker Kft., Kormosadi.hu, Kasza Motorsport, FervillSound Kft., SFR Parts Kft., Loppun’s Garage, DSG Kft., Eurokardan Kft., Mobilvzsgáztató Kft., PSZA Media Kft., SZRV Racing Kft.