Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Öt Mini John Cooper Works Rally a 2019-es Dakaron

Öt Mini John Cooper Works Rally a 2019-es Dakaron

Fotó: X-raid

A német csapat megnevezte a versenyzőit a januári versenyre.

Kevesebb mint 40 nap van a 2019-es Dakar Rally rajtjáig és érkeznek a hírek a mezőnyről.
Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy Carlos SainzStephane Peterhansel és Cyril Despres is a Mininél folytatja pályafutását. Mindhárom páros Mini John Cooper Works Buggy-val fog indulni Peruban. Az X-raid további öt négykerék-meghajtású Mini John Cooper Works Rally-t állít csatasorba.

Azt már régóta tudni lehetett, hogy az egyiket a Dakar Rallyt autóval és motorral is megnyerő Nani Roma fogja vezetni, Alex Haro navigálásával. Most a többi páros kilétére is fény derült. Az egyik autót a tereprali világkupa idei győztese, a lengyel Jakub ‘Kuba’ Przygonski fogja vezetni, navigátora Tom Colsoul leszel.
„A célom, hogy jobb legyek, mint idén januárban voltam. A 15. helyen zártam az  első Dakarom, hetedik voltam 2017-ben, míg idén januárban az ötödik lettem. Tom és én rengeteg kilométert teljesítettünk az elmúlt hónapokban, készen állunk a versenyre.”-mondta Przygonski.

A harmadik Mini John Cooper Works Rally-t Yazeed Al-Rajhi és Timo Gottschalk kapja. Ők idén két versenyen indultak, mindkettőt megnyerték. Előbb a Kazahsztán Rallyn majd a Silk Way Rallyn sikerült nyerniük. Idén januárban a Mini buggyjával indultak, most ők is visszaülnek a négykerék-meghajtású változatba.
A negyedik páros az Orlando Terranova és Ronnie Graue duó lesz, ők idén már nyertek egy versenyt Peruban, a Desafío Inca-t. Az utolsó autót Boris Garafulic és Filipe Palmeiro kapja. Ők a 2018-as Dakaron egy balszerencsés kezdés után végül a 13. helyen értek be. Garafulicnak ez lesz a nyolcadik Dakarja az X-raid-dal.

„Lenyűgöző a felállásunk a Mini John Cooper Works Rally-kal is. Nani már megnyerte egyszer a versenyt velünk, míg Kuba a világkupa győzelem után nagyon magabiztos. Rengeteget tanult az idén, biztosan képes lesz meglepetést okozni. Nem szabad alábecsülni Yazeedet és Orly-t sem. Mindketten nagyon gyorsak, ha elkerülik őket a problémák akkor a top 5-ben lehetnek. Régóta dolgozunk Borissal, remélem most benne lesz az első tízben, eddig mindig kimaradt.”-mondta a csapatvezető Sven Quandt.