Skip to content
Főoldal / ORB / Öt futamból öt győzelem!

Öt futamból öt győzelem!

Mads Ostberg Ózd Rally 2022
Fotó: Szalai Zsolt

A hosszú bajnoki szünet után rövid versenyt futott a ralibajnokság mezőnye Ózdon. Mads Østberg és navigátora, Patrik Barth hét tizedmásodperccel nyerte ezt a futamot.

A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa megerősítette vezető helyét a bajnoki tabellán és nagyon várják a novemberi másfeles szorzójú zárófutamot

A Citroën C3 Rally2 versenyautóval szereplő Mads Østberg azt nyilatkozta a szezon hatodik versenye, az Ózd Rally előtt, hogy az első pillanattól nyomni kell a gázt, hiszen a rövid versenyen nem lehet taktikázni. A Citroën Rally Team csapata a harmadik szakaszon 10 másodperces büntetést kapott, így az ötödik helyről kellett hatalmas tempót diktálva versenyeznie, hogy a végén hét tizedmásodperces előnnyel megszerezzék a győzelmet és a Power Stage győzelemmel együtt a maximális pontszámmal zárják a futamot.

„Rosszul kezdtünk, nem volt meg a ritmusunk, de aztán a második és a harmadik szekcióban sikerült felvennünk a megfelelő tempót és jól zártuk a futamot.” – összegezte Mads a versenyt. „Az elején nem éreztem komfortosan magam az autóban, ráadásul hibáztam is egy lassítóban. Az első kör után a szervizben a Tagai Racing Technology csapatával állítottunk az autón és sokkal jobban éreztük magunkat, tudtuk azt a tempót autózni, amit az elejétől elterveztünk. Szerencsére ez elég volt arra, hogy visszaszerezzük az elvesztegetett másodperceket.”

Ez volt idén az ötödik verseny, amin elindult a csapat és ezzel az ötödik győzelemmel több, mint 12 pont előnybe került a páros a riválisokkal szemben. A bajnokságban hét futam szerepel a naptárban, a legjobb hat eredményt veszik figyelembe a végelszámoláskor. A csapat a mínuszolásokat figyelembe véve 35 ponttal vezeti a bajnoki tabellát.

„Az előző futam után a bajnokság élére álltunk és a vezető pozíciónkat ezzel a győzelemmel most megerősítettük. Az utolsó versenyre fókuszálunk, nagyon jó emlékeim vannak róla az elmúlt évről, ahol nem csak a magyar bajnokit, hanem az ERC versenyt is meg tudtuk nyerni. Sajnálom, hogy most nem lesz itt az európai élmezőny, de így is nagyon várom a szezonzárót.” – mondta Mads.

A bajnokság zárófutama a VIII. Zemplén Rally, melynek Szerencs ad otthont és november 11-13. között kerül megrendezésre.

A magyar ralibajnokság nem hivatalos állása hat futam után:

  1. Mads Østberg – Patrik Barth         Citroën Rally Team Hungary     Citroën C3 Rally2               200,4 pont
  2. Vincze Ferenc – Németh Gergely    Korda Racing                            SKODA Fabia R5                 187,5 pont
  3. Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt       Topp-Cars Rally Team               SKODA Fabia Rally2 Evo      172,5 pont

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös