Skip to content
Főoldal / ORB / Ostberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt

Ostberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt

Székesfehérvár-Veszprém Rally Ostberg

A vasárnapi nap összefoglalója, ahol Vincze Ferenc nagy felzárkózást mutatott be.

A Bútor Róbert-Tagai Róbert duó volt a leggyorsabb a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn, ezúttal is leadták a menetlevelüket.

Mads Ostberg és Patrik Barth reggel leiskolázta a mezőnyt Hegyesden. Magabiztosan versenyezve végül másfél perc előnnyel nyertek. Vincze Ferenc és Németh Gergely négy második hely után, úgy érkezett a versenyre, hogy szeretnének előrébb lépni. A szombati gondjaik után a nyolcadik helyről kezdték a vasárnapot, délelőtt elgumizták magukat, végül a második helyen fejezték be a napot.

Ehhez kellett, hogy előbb Klausz Kristóf és Csányi Botond Hegyesden egy balosban becsúsztak. Majd Kislődön egy követ találtak el, ami után még késtek is 4 percet, amiért 40 másodperc büntetést járt. A győri versenyző, így ötödikként zárt. Klauszék hibája után a Velenczei Ádám-Vánsza Zsolt kettős lépett előre a második helyre, az utolsó előtti gyorson defektjük volt, majd az utolsón egy ugratás nem sikerült a legjobbra. Így a harmadik helyen értek be.

Balogh János és Holczer Dániel finiselt negyedikként a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn. Ollé Sasa és Rebeka a hatodik helyről esett ki az utolsó gyorson baleset miatt. Így a velük végig nagyot csatázó Tóth Tibor-Szabó József kettős lett a hatodik.

A Rally2 versenyét a Kocsis Imre-Henszelmann Zsolt egység nyerte.

A Székesfehérvár-Veszprém Rally 2022 végeredménye IDE kattintva elérhető.