Skip to content
Főoldal / ERC / Ostberg, Bonato és Wagner a Rally Hungary-n

Ostberg, Bonato és Wagner a Rally Hungary-n

Fotó: ERC

Itt debütál a Renault Clio Rally5 és lesz korábbi F1-es versenyző is a mezőnyben.

Andreas Mikkelsen mellett egy másik WRC futam győztes is rajthoz áll a Rally Hungary-n. Mikkelsen honfitársa, Mads Ostberg a Citroen gyári versenyzőjeként egy Citroen C3 R5-tel érkezik Nyíregyházára.

A kétszeres francia aszfalt bajnok Yoann Bonato szintén egy Citroen C3 R5-tel áll rajthoz az ERC magyar fordulóján.

Simon Wagner tavaly az ERC1 Juniorban a harmadik lett a Barum Rally-n, abszolútban pedig a hatodik. Az osztrák versenyző az Eurosol Racing Team Skoda Fabia Rally2 Evo-jával fog versenyezni a Zemplénben.

„Nagyszerű lesz visszatérni az ERC-be. A Barum Rally törlése után kerestük a lehetőséget, hogy egy ERC futamon indulhassunk. Úgy néz ki idén a magyar versenyen lesz a legerősebb a mezőny. Annyi ismeretem van csak a versenyről, amennyit a tavalyi közvetítésben láttam, szőval nehéz lesz a Barumon tavaly elért hatodik helyet megismételni, de megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Szeretnék jó eredményt elérni a csapatom hazai versenyén. Az időinket az ERC1 Juniorokhoz fogjuk nézni, annak ellenére, hogy oda nem neveztünk anyagi okok miatt” – mondta a 27 éves Simon Wagner.

Az osztrák versenyző számára fontos lesz, hogy egy darabban maradjon az autó, mivel a magyar verseny utáni héten hazájában indul a Rallye W4-en.

A Renault Clio Rally5 ERC-s debütálása is a Rally Hungary-n lesz a Toksport WRT révén. Az autókat a norvég Ola Jr Nore és az olasz Rachele Somaschini fogja vezetni. Előbbi számára ez lesz a debütálás az ERC-ben, utóbbi idén már indult két ERC futamon egy Peugeot 208 Rally4 volánja mögött.

A III. Nyíregyháza Rally-n a Historic mezőnyben áll rajthoz a cseh Tomas Enge egy Ford Escort RS MKII-essel. Ő 2001-ben 4 Formula-1-es versenyen indult, később a Le Mans-i 24 óráson volt ott sok éven át.