Skip to content
Főoldal / ERC / Open kategória az ERC-n

Open kategória az ERC-n

Yaris Rally2 Kit
Fotó: FIA ERC

Új kategóriával bővült a rally Európa-bajnokság a 2022-es szezonra.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Rally2 Kit-es autók számára nem lesz kategória az ERC-n. A promóter ma bejelentette, hogy 2022-től lesz Open kategória, ahol kizárólag a Rally2 Kit-es, valamint a homologizált N4-es és RGT-autók indulhatnak.

Az ERC Open ugyanazt a pontrendszert fogja használni, mint a többi ERC kategória, a nyolc fordulóból a legjobb hat eredményük számít majd.

Iain Campbell, az ERC menedzsere a következőket mondta: „Amellett, hogy az ERC a nemzeti szintről felfelé haladva a sportág legtetejére törekvő pilóták kiindulópontja, az ERC minden versenyző bajnoksága, és az ERC Open ezt nagyon is tükrözi. Miután figyelemmel kísértük a Rally2 Kit népszerűségének növekedését, fontos volt, hogy továbbra is lehetőséget biztosítsunk ezeknek az autóknak, pilótáiknak és csapataik számára a nemzetközi versenyben. Az is egyértelmű, hogy még mindig van igény az N4-es és az RGT-autók iránt, és mivel az FIA RGT-kupa idén három ERC-fordulón lesz, logikus lépés volt az RGT-autókat bevonni az ERC Openbe.”

Az ERC 2022-es szezonja március 12-13 között a Rally Serras de Fafe versennyel kezdődik.

: