Skip to content
Főoldal / ERC / Oliver Solberg indul az ERC szezonnyitóján

Oliver Solberg indul az ERC szezonnyitóján

Fotó: twitter.com/OliverSolberg01

Szeretné gyarapítani az aszfaltos tapasztalatait R5-tel.

Az ERC történetének a legfiatalabb futam győztese lett Oliver Solberg tavaly amikor 17 évesen 8 hónaposan és 3 naposan megnyerte a Rally Liepajat.

A koronavírus miatt átalakított ERC szezon július 24-26. között a Rally di Roma Capitalevel veszi kezdetét, ahol 2003 rally világbajnokának fia a VW Polo GTI R5-tel áll rajthoz, ahol az elsődleges cél a tanulás lesz.

„Januárban részt vettem a Montén, de ez lesz az első száraz aszfaltos versenyem a Poloval. Soha nem láttam még a pályákat, így érdekes lesz. A verseny előtt lesz néhány teszt, hogy kicsit visszarázódjak és szokjam az aszfaltot. Remélem gyorsan alkalmazkodni tudok a verseny körülményeihez. A cél a tanulás és a célba érés.”-mondta Oliver Solberg.

Solberg is részt fog venni versenyautójával a verseny előtti délutánon a szokásos városnéző felvonuláson, ahol elhaladnak Róma néhány nevezetessége mellett.
„Láttam néhány videót a parádéról és fantasztikus ahogy versenyautóval keresztül hajtasz a városon. Különös ezt látni, de remek, hogy a szervezők meg tudják ezt valósítani.”