Skip to content
Főoldal / WRC / Oliver Solberg blogja a Mexikó Rallyról

Oliver Solberg blogja a Mexikó Rallyról

Fotó: twitter.com/OliverSolberg01

Apukájától kezdve a mexikói kiesésen át a koronavírusig sok mindenről írt.

Oliver Solberg a WRC hivatalos honlapján írta le gondolatait a Mexikó Rallyval kapcsolatban:

Van valami különleges abban amikor hallod, hogy az emberek a nevedet kiáltják. Guanajuatoban a nevemet kiabálták. Oké nem sok ember örült meg ‘Oliverért’, de amikor elhangzott a ‘Solberg’ hatalmas lett az éljenzés.

Talán ennek köze volt az apámhoz…

Négy és fél éves voltam, amikor apa 2005-ben megnyerte a Mexikó Rallyt, nem hiszem, hogy emlékszem rá. Nehéz ez… megnézel ezekből sokat videón és elkezdesz gondolkodni, emlékszem erre, vagy csak a TV miatt van? Nem tudom.

Azt tudom, hogy Mexikó mindig is az egyik kedvence volt. Mesélt az emberekről, a helyekről – mint a csodálatos Guanajuato, ahol a verseny kezdődik – és a szakaszokról. Igaza volt mindennel kapcsolatban. Minden fantasztikus volt.

Azt hiszem, már tudod, hogy Mexikó kemény volt Aaronnak (Johnston, a navigátora – a szerk.) és nekem a Volkswagen Polo GTI R5-ben. Remekül kezdtünk, megnyertük mindkét esti szakaszt Guanajuatoban (Ez nagyon szórakoztató volt, nagyon csúszott, de behallatszottak a szurkolók. Be. Az. Autóba. Hihetetlen!)

De pénteken az első szakaszon, az El Chocolaten eltaláltunk egy sziklát és megsérült a motor alja. Amikor visszanéztük a belsőkamerás felvételeket a szikla a nyomvonalon volt és csak az utolsó pillanatban láttam meg.

Ilyenkor hallod, hogy a versenyzők azt mondják: „Talán lett volna idő mozdulni…”

Nem volt. Gyorsan mentünk és ha megpróbáltuk volna elkerülni ezt, még az útról is le eshettünk volna.

A szabály az, hogy próbáld az autó közepével „levenni” az ütést, ahol nagyobb védelem van. De ez egy nagy ütés volt. Azonnal tudtam, hogy problémánk van a motorból szivárgó olajjal, és megálltunk.

Annyira csalódott voltam. Mindenki figyelmeztetett a sziklákra, de én semmit sem tehetem ellene.

Megpróbáltunk motort cserélni, hogy szombaton visszaállhassunk, de aztán szombaton megváltoztak a dolgok és inkább haza jöttünk.

A koronavírus megváltoztatta a versenyt és úgy tűnik egy ideig megváltoztatja a dolgokat. Ez kemény. Mindannyian szeretnénk versenyezni. Vezetni akarok, és sok ember el akarja jönni megnézni az autókat, de most tennünk kell egy lépést hátra, és meg kell értenünk, hogy van fontosabb dolog is a világon.

Minden elismerésem az egészségügyi dolgozónak és mindenkinek, aki jelenleg is azon dolgozik, hogy jobbra forduljanak a dolgok!