Skip to content
Főoldal / Videó / Ogier vezet a Montén, Tanak hatalmasat esett-videókkal

Ogier vezet a Montén, Tanak hatalmasat esett-videókkal

Montéra
Fotó: Red Bull

A WRC Rallye Monte-Carlo pénteki napjának az összefoglalója.

A péntek délelőtt két emberről szólt a Rallye Monte-Carlon. Elfyn Evans volt az egyik, aki mindhárom délelőtti szakaszt megnyerte. Az első kör után 8,9 másodperccel vezetett Thierry Neuville és 9,7 mp-vel Sébastien Ogier előtt.

A másik főszereplő a címvédő Ott Tanak volt, aki a mai második gyorson nagy tempónál bukott. A páros maga szállt ki az autóból, helikopterrel bevitték őket az ilyenkor kötelező orvosi ellenőrzésre. Bár jól vannak, elővigyázatosságból az éjszakára bent kell maradniuk a kórházban.

https://youtu.be/c95pD3CsWZg

Gus Greensmith a mai első gyorson csúszott árokba, számára ott véget ért a mai nap. Korábban ugyanazon a helyen hibázott Neuville és Tanak is. Később többen is pórul jártak ott.

Délutánra Ogier változtatott a beállításokon, nyert is rögtön két gyorsot. A mai utolsó szakaszt Neuville nyerte Ogier előtt. Ezzel Ogier az élre állt, 1,2 mp az előnye Evans előtt. Neuville áll a harmadik helyen 6,4 mp lemaradással.

Negyedik helyen Sébastien Loeb zárta a Rallye Monte-Carlo pénteki napját. Hátránya már egy percnél is több. Legjobb fordosként Lappi az ötödik, ő már közel 2 perc hátrányt szedett össze. Rovanpera a hatodik, délelőtt nagyon óvatosan kezdett, délután már 4-5. időket autózott. Öt perc hátránnyal Katsuta a hetedik, akit már a legjobb R5-ösök követnek.

WRC2-ben reggel rögtön defekttel kezdett Ostberg, amit a pályán kicserélt. Ekkor Veiby állt az élre, de délután ő is defektet kapott. Így végül Ostberg zárta az élen a napot, Veiby és Gryazin előtt.

A WRC2 első két helyezettje, Camilli és Ciamin jelenleg jobban áll az abszolútban, mint a legjobb WRC2-es Ostberg. A harmadik helyen Bonato áll.

A Rallye Monte-Carlo egyetlen magyar párosa László Zoltán és Begala Tamás a nyolcadik gyors után az abszolút 46. és az RC4-es kategória 10. helyén áll.

Kövessétek holnap is élő közvetítésünket a Montéról ITT.

A WRC Rallye Monte-Carlo állása a pénteki nap után: