Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier: Szerintem ez egy teljesen új verseny

Ogier: Szerintem ez egy teljesen új verseny

Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota Gazoo Racing előzetese a hétvégi EKO Akropolisz Rally előtt.

2013-ban volt utoljára a WRC része az Akropolisz Rally. A hétvégi versenyre, úgy érkezik a verseny 2011-es győztese, Sébastien Ogier, hogy 38 pont előnnyel vezeti a világbajnokságot. A második helyen csapattársa, Elfyn Evans áll. 2013-ben egyébként a Toyota mostani csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala nyerte a versenyt.

Sébastien Ogier:
„Jó, hogy a rally világbajnokság visszatér Görögországba. Az Akropolisz Rally egyike azon versenyeknek, amik a WRC történelmét alkotják, de néhány évig kimaradt. Határozottan szeretem ezt az országot, és alig várom, hogy visszatérjek oda. Természetesen lehetnek elvárásaink a múltból, de szerintem ez egy teljesen új verseny és mindenki új itinert ír majd. Mindig jó, ha mindenki ugyanarról a szintről indul. Tudom, hogy ez egy olyan verseny lesz, ahol elsőként indulni kihívás lesz. De szerencsére jó helyzetben vagyunk a bajnokságban és mindent megteszünk, hogy ez meg is maradjon.”

Elfyn Evans:
„Egyszer már teljesítettem az Akropolisz Rallyt 2012-ben, de az kétkerék-meghajtású autóval történt. Nyilvánvalóan egészen más élmény lesz odamenni most a WRC-vel. Szóval nagyjából olyan, mintha egy vadonatúj rallyra mennék, bár Scottnak kicsit több tapasztalata van. Számos olyan szakasz van, amin csak egyszer megyünk, ami szokatlan és sokat kell majd takarítani. Nem tudjuk pontosan, hogy mivel állunk szemben, de azért megyünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, mint mindig.”

Kalle Rovanpera:
„Jó, hogy egy újabb klasszikus eseményre megyek a WRC-ben. Tudom, hogy korábban az Akropolisz Rally mindig nagyon kemény esemény volt. Idén a látott videók alapján úgy tűnik, hogy az utak jobb állapotban vannak, szerintem érdekes versenynek nézünk elébe. Mivel sok szakaszon csak egyszer megyünk, fontos hogy már elsőre jó legyen a beállítás, amikor kicsit csúszósabbak a pályák. Ezen volt a fő hangsúly a verseny előtti teszten. Remélhetőleg jó lesz a tempónk és a dobogóért harcolhatunk.”