Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier: Öröm lesz újra Loeb ellen versenyezni a Montén

Ogier: Öröm lesz újra Loeb ellen versenyezni a Montén

WRC Rallye Monte-Carlo 2021 Ogier
Fotó: Red Bull

Sébastien Ogier szerint öröm lesz még egy csatát vívni a régi riválisával, Sébastien Loebbel a hétvégi Monte-Carlo Rallyn.

A két francia világbajnok 2020-ban versenyzett egymás ellen utoljára a Montén. Loeb akkor hatodik lett a Hyundai i20 WRC-vel, míg Ogier a második helyen zárt első toyotás versenyén. Idén már mindketten csak rész szezont teljesítenek, de mindketten indulnak a Monte-Carlo Rallyn.

„Mindig azért indulók, hogy mindenkit legyőzzek, természetesen Sébastient is beleértve. Tudom, hogy erről az egész rivalizálásról ismét szó lesz, mert a szurkolók szeretik. Jó egy kis extra figyelem a versenynek, az mindig jót tesz a sportnak. Tiszteljük egymást, és már annyi harcoltunk egymás ellen a múltban. Ha kaphatunk még egy lehetőséget, az öröm lesz” – kezdte Ogier a Motorsport.com-nak.

A 38 éves címvédőnek korlátozott lehetősége volt tesztelni a Toyota GR Yaris Rally1-et.
„Nehéz megmondani, hogy készen állunk-e vagy sem. Nem mondhatod, hogy 100%-ban készen állsz, és valószínűleg senki sem áll még ezen a ponton. A tőlünk telhető legjobbat kell kihoznunk abból, amink van. Az autót határozottan kicsit nehezebb vezetni alacsony tapadási körülmények között. De nehéz megmondani, hol vagyunk a többiekhez képest, és ez a nagy kérdés. Meglehetősen sok balesetet láttunk az utóbbi időben, úgyhogy azt hiszem, ez megerősíti, amit mondok. Ezt az autót nehezebben vezet, így nem hiszem, hogy Monte-Carlo bárki számára könnyű rally lesz.”

„Természetesen nyugodtabb vagyok, mint valaha, mivel tudom, hogy az egyéni bajnokságra nem kell figyelnem, ez egy kis nyomást levesz. De a vágy, hogy jól teljesítsek, ott van, amikor elindulok a rallyn. Még nem tudom, milyen stratégiám lesz, és ez össze fog függni azzal, hogyan érzem magam az autóban. Pályafutásom során mindig ezt tettem, és ha jól érzem magam, akkor tudom majd nyomni, de szerintem a legfontosabb, hogy megpróbáljam jól érezni magam. Személy szerint egy kicsit kisebb nyomás nehezedik rám a bajnokságban, de a csapat számít rám, mivel én tartom a rekordot a Montén, így sok pontot várnak tőlem. Szóval ezt kell tennem” – zárta a Toyota Gazoo Racing versenyzője.