Skip to content
Főoldal / Videó / Ogier nyerte a shakedownt a Montén-videókkal

Ogier nyerte a shakedownt a Montén-videókkal

Fotó: Red Bull

De Makinen szerint nehéz lesz Neuvillet legyőzni.

Az év első shakedownjával kezdetét vette a WRC 2020-as szezonja. Sébastien Ogier érte el a legjobb időt a 3,5 kilométeres pályán Gap közelében, 0,1 másodperccel volt gyorsabb Thierry Neuvillenél. A harmadik leggyorsabb is egy Toyota volt, Elfyn Evans révén.

A negyedik helyen már 1 másodperc feletti hátránnyal Ott Tanak végzett. Őt két Ford követte, Teemu Suninen és Esapekka Lappi sorrendben. A múlt hétvégén versenyt nyerő Kalle Rovanpera a hetedik helyen zárt ma. Az első tízet Gus Greensmith, Sébastien Loeb és Takamoto Katsuta zárta.

A Rallye Monte-Carlo egyetlen magyar indulója a László Zoltán-Begala Tamás kettős az abszolút 44., és az RC4-es kategória 4. helyén áll jelenleg a bemelegítésen.

A Toyota csapatvezetője, Tommi Makinen szerint Thierry Neuvillet nehéz lesz legyőzni a Montén, miután Sébastien Ogier és Ott Tanak is új autóval indul idén, míg a belga már jól ismeri saját Hyundai i20 WRC-jét.

Thierry Neuville idén minden WRC futam helyszínén 2000 Euróval támogat egy helyi jótékonysági szervezetet. Ha a dobogón végez akkor megduplázza az összeget, míg ha megnyeri a versenyt 10 000 Eurót adományoz. A Rallye Monte-Carlon a francia Rêves-t támogatja, ami súlyosan beteg gyermekek számára segít megvalósítani a legnagyobb álmaikat.