Főoldal / WRC / Ogier nyerte a Montét, Latvala második a Toyotaval

Ogier nyerte a Montét, Latvala második a Toyotaval

Fotó: M-Sport

A 85. Rallye Monte-Carlo zárónapjára is jutott dráma.

A Rallye Monte-Carlo zárónapján négy gyorsasági, közel 55 kilométer volt a penzum.
Sordo kezdett a leggyorsabban, megelőzve Latvalat és Ogiert. Mindketten alig több mint 1 másodperc hátránnyal értek be. Lefebvre megpördült egy visszafordítóban. Nála is rosszabbul járt Tanak, akinek Ford Focus WRC-jének a motorjával támadtak gondok.

A következő gyorson kikéste a rajt idejét, mivel próbálták megcsinálni az autót. Végül teljesítette a gyorsot, de közel másfél percet kapott a győztes Lefebvretől. Latvala ezzel feljött a második helyre. Mögöttük is helycsere történt, a szakaszon második leggyorsabbként végigérő Sordo feljött a negyedik helyre. A Rally2-vel visszaálló Neuville túl melegítette a gumijait, így sok időt vesztett.

A Rallye Monte-Carlo utolsó előtti gyorsaságiját törölték, mivel sok néző volt rossz helyen.
A Power Stagen a rajtban még száraz volt az út, míg a Col de Turinin esett a hó. Ahogy telt az idő úgy lett egyre több hó a szakasz utolsó harmadán. Ezzel együtt a később rajtolóknak esélyük sem volt, hogy megfogják Neuvillet. A belga azzal a céllal vágott neki a napnak, hogy megnyerje e Power Staget, ez sikerült is neki. Lefebvre és Hanninen kapott még extra pontokat.

Ogier révén a Ford a 2012-es Brit Rally után nyert újra, míg a visszatérő Toyota is dobogón kezdte az évet. Tanak végül megőrizte a harmadik helyét. Sorozatban negyedik győzelme volt ez Ogiernek a hercegségben.
WRC2-ben kettős Skoda győzelem született Mikkelsen és Kopecky révén.

85. Rallye Monte-Carlo végeredménye:
1. Ogier
2. Latvala +2:15.0
3. Tänak +2:57.8
4. Sordo +3:35.8
5. Breen +3:47.8
6. Evans +6:45.0
7. Mikkelsen +9:32.7
8. Kopecky +12:58.1