Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier nyert Walesben

Ogier nyert Walesben

Fotó. Red Bull

A Wales Rally vasárnapi történései.

Az első helyen álló Sébastien Ogier 1,7 mp előnnyel kezdte meg a Wales Rally utolsó napját. A mai második szakaszon Jari-Matti Latvala átvette tőle a vezetést, amit később a címvédő visszaszerzett és végül idei negyedik győzelmét szerezte. Ogier a Power Stage győzelemért járó 5 pontot is bezsebelte, így maximális pontszámmal távozhat Walesből. A Toyota két versenyzője, Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi állhatott még a dobogóra.

Craig Breen lett a negyedik, akinek volt ma egy megforgása. Az ötödik helyért egész nap nagy csata zajlott Mads Ostberg, Andreas Mikkelsen, Hayden Paddon és Thierry Neuville között. Az utolsó előtti gyorson Ostberg megpördült, így visszacsúszott a nyolcadik helyre. A Hyundai hármasa köszönte ezt, Neuville, Mikkelsen és Paddon sorrendben értek be az ötödik-hatodik-hetedik helyen. Neuville a Power Stagen elért második helyével további négy ponttal lett gazdagabb.

A kilencedik helyen már a legjobb WRC2-er, Kalle Rovanpera következett. A fiatal finn több, mint másfél percet adott Pontus Tidemandnak. Gus Greensmith lett a harmadik.

A bajnokságot továbbra is Thierry Neuville vezeti a maga 191 pontjával. Ogier győzelmével feljött a második helyre, az ő neve mellett 184 pont van. Két futammal a vége előtt a harmadik helyen álló Ott Tanak hátránya 27 pont.
A következő spanyol fordulón Neuville megszerezheti első világbajnoki címét amennyiben 23 ponttal többet szerez, mint Ogier és 4-el többet, mint Tanak.

WRC Wales Rally GB nem hivatalos végeredménye: