Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier: Nem hiszem, hogy Loeb és én fogok dominálni Portugáliában

Ogier: Nem hiszem, hogy Loeb és én fogok dominálni Portugáliában

Ogier Monte-Carlo Rally 2022
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Sébastien Ogier reméli, hogy ismét remek csata alakulhat ki Sébastien Loebbel a Portugál Rallyn, de nem számít arra, hogy ők uralnák majd a versenyt.

A nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier a múlt héten erősítette meg, hogy ő is indul a május végi Portugál Rallyn. A szezon első murvás versenyén szintén rajthoz áll Sébastien Loeb. A két francia klasszis emlékezetes csatát vívott a Montén, amelyet Ogier defektje után Loeb nyert. A Portugál Rallyn Ogier korábban a rekordnak számító öt alkalommal diadalmaskodott, míg Loebnek ez kétszer sikerült.

Ogier izgatottan várja, hogy újra szembenézzen Loebbel, nem várja, hogy a pár ellopja a show-t, mint Monte-Carlóban.

„Természetesen boldog vagyok, mindig élvezem a vele való küzdelmet. Volt egy-két szép csatánk pályafutásunk során, és jó látni, hogy a szurkolók izgatottak emiatt. Tudtam, hogy jó esély van arra, hogy eljön erre a versenyre, ezért ugrattam egy kicsit az interneten, hogy megpróbáljam rávenni a bejelentésére” – kezdte Ogier a Motorsportnak.

„Nagyon remélem, hogy mindketten képesek leszünk az élen harcolni, de úgy gondolom ennek a versenynek a körülményei nagyon különbözőek, így nem várom el, hogy úgy domináljunk, mint a Montén.”

„A Montéról mindenki tudja, hogy az az a rally, amit a legjobban szeretek megnyerni, és persze csalódás volt, hogy így veszítettem el. Elvégeztem a munkát, és valamiért, amit nem tudtam irányítani, a végén elvesztettem. Frusztráló az biztos. Másrészt viszont nagyszerű teljesítmény volt Loebtől, és megérdemelte a győzelmet, szóval ez a játék része. Néha egy kis szerencse is kell a győzelemhez” – folytatta Ogier.

Ogier ma először ült újra rally autóban a Monte óta. A Toyota Gazoo Racing Portugál Rally előtti tesztjén vett részt.
„Nagyon izgatott vagyok, hogy most részt vehetek a teszten. Talán az elmúlt két szezonomban néha a tesztekre járni egy kicsit – nem unalmasabb, de inkább – bosszantóbb volt. Néha nem voltam túl motivált, hogy elmenjek, pedig ezeken a napokon mindig keményen dolgoztam, mert tudtam, hogy rendkívül fontosak a teljesítmény szempontjából. Most már azt mondhatom, hogy motiváltabb vagyok, mert hosszú idő telt el, és sok új dolgot kell újra megtanulnom.”