Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier navigátort vált

Ogier navigátort vált

Benjamin Veillas&Sébastien Ogier

A Japán Rallyn már egy másik francia navigátor fogja az itinert olvasni neki.

Benjamin Veillas idén lett Sébastien Ogier navigátora miután Julien Ingrassia visszavonult. A Spanyol Rallyn szerezték meg első közös győzelmüket. Ennek ellenére a Japán Rallyn már új navigátor olvassa Ogiernek az itinert.

„Először is szeretnék köszönetet mondani Benjáminnak az idei kemény munkájáért. Különleges pillanat volt az első közös győzelmünk Spanyolországban. Most, hogy a csapat mindhárom bajnoki címet megszerezte, és a szezon fő céljait elértük, természetesen szeretnénk nyerni a Toyota hazai versenyén, Japánban. Ez az utolsó forduló azonban arra is lehetőséget ad, hogy felkészüljünk és kiértékeljünk néhány dolgot a jövőre nézve, és hogy lehetőséget adjunk Vincent Landaisnak, aki egy tehetséges és motivált fiatal navigátor. Velünk dolgozott a jégkém csapatunkban, és e szép tapasztalatok után izgatottan várom, hogy az első közös versenyünkön versenyezhessünk, és megnézzük, hogyan alakul a dolog” – mondta Ogier.

Vincent Landaist korábban Ingrassia mentorálta, eddig Pierre-Louis Loubet navigátora volt.

„Nagy megtiszteltetés lesz csatlakozni Sébhez és a csapathoz a Japán Rallyn. Séb és Julien minden francia versenyző és navigátor számára olyanok, mintha példaképek lennének, így ez egy nagyszerű lehetőség, amire nagyon büszke vagyok. Julien sokat segített nekem a pályafutásom során, és idén Monte-Carlóban már volt alkalmam együtt dolgozni Séb-bel a jégkém csapatának tagjaként. Japán nagy kihívás lesz, sokat kell tanulnom, de arra fogok koncentrálni, hogy a legjobbamat nyújtsam, mint mindig, és megpróbálom a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből” – tette hozzá Landais.