Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier megerősítette a következő versenyét

Ogier megerősítette a következő versenyét

Ogier
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A francia versenyző tavasszal indul legközelebb a rally világbajnokságon.

Sébastien Ogier 2023-ban már második egymást követő évben indul a WRC-ben részidőben, és Takamoto Katsutával osztozik a Toyota GR Yaris Rally1-en. Ogier és navigátoraa, Vincent Landais jelenleg vezetik a bajnokságot, miután megnyerték a múlt hétvégi Monte-Carlo Rallyt, de a jövő hónapban kihagyják a Svéd Rallyt.

Ogier a francia Canal+ műsorszolgáltatónak adott exkluzív interjúban jelentette be, hogy 2020 óta először tér vissza a WRC-vel Mexikóba.

„Nem indulunk Svédországban, de azt hiszem, ezt mindenki tudta. De nem igazán titok, amit bejelentek, hogy Mexikóban lesz a következő versenyünk. Ez egy olyan forduló, amit mindig is szerettem, és ami a COVID miatt két év után visszatért a naptárba, szóval ez egyfajta kézenfekvő választás volt mind az én, mind a csapat részéről. Mindig is jól teljesítettem a mexikói murván, és így nem kell túl sokat várni Monte-Carlo és a következő versenyem között” – mondta Ogier.

Visszatérésük Mexikóba nagyrészt várható volt, figyelembe véve Ogier múltját a versenyen, és Katsuta tapasztalatlanságát ott. Mexikó volt Ogier első WRC versenye még 2008-ban, és eddig hatszor nyerte meg – ezt a rekordot Sébastien Loebbel osztja meg. Katsuta eközben még soha nem indult ezen a versenyen.

A Mexikó Rally március 16-19. között kerül megrendezésre.