Skip to content
Főoldal / DTM / Ogier is indul a DTM-ben?

Ogier is indul a DTM-ben?

Fotó: Red Bull

Vagy Button lesz a Mercedes szabadkártyás versenyzője?

Mattias Ekström a hetedik Audival, szabadkártyával indult Hockenheimben, hogy így búcsúzzon a DTM-től. Misanoban az éjszakai versenyeken Alex Zanardi lesz a BMW szabadkártyás versenyzője. Most a Mercedes is elhintett két nevet, hogy kik lehetnek a lehetséges szabadkártyás versenyzők. A Formula-1-es világbajnok Jenson Button és a rally világbajnok Sebastien Ogier lehet a befutó.

A Mercedes részéről Ulrich Fritz hintette el, hogy el tudná képzeli a Brands Hatch-i hétvégén Jenson Buttont, mint beugrós versenyző. A világbajnoki címét a Mercedes motorral szerelt Brawn GP versenyautójával szerző versenyző indulása azért is lenne érdekes, mert Button idén a japán Super GT-ben versenyez. Abban a szériában, amivel közösen a DTM létrehozta a Class 1 szabályrendszert…

A másik lehetséges versenyző Sebastien Ogier, aki a Red Bull Ringen indulhatna. Ő nemrég Ausztriában a Mecedes DTM taxijával tett meg pár kört, a felesége, Andrea foglalta el az utas sülést. A francia versenyző 2013-ban kipróbálta az Audi RS5 DTM-et, amikor autót cseréltek Mattias Ekströmmel. Ogier korábban a Red Bull Ringen vezethette a Red Bull Racing Formula-1-es autóját, így a pálya ismeret mindenképp meg van nála.

Ogier esetében a helyzet kicsit bonyolultabb, mint Buttonéban. Ugyanis a szabályok értelmében az utolsó három hétvégén nem indulhat szabadkártyás versenyző. A Mercedes szerint az irányítótestület, a BMW és az Audi valószínűleg kivételt enged majd a szabály alól.

Ulrich Fritz azt is leszögezte, hogy a mostanában sok szériát kipróbáló Fernando Alonso indulására nincs esély.