Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier felfüggesztett eltiltást kapott

Ogier felfüggesztett eltiltást kapott

Ogier Horvát Rally
Fotó: Red Bull

Valamint pénzbírságot is kapott a Horvát Rally vasárnapi napján történtek miatt.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Sébastien Ogiernek közúti balesete volt a Horvát Rally első vasárnapi gyorsára vezető etapon. A versenyt később megnyerő francia elmondta, hogy a szervizparkot elhagyva meg akart állni, mert valamit meg akart nézni a Toyota Yaris WRC-n. Ezért le akart húzódni a buszmegállóba. Ekkor ütközött össze a másik autóval. Az eset után azonnal megállt meggyőződni arról, hogy nem történt személyi sérülés.

A helyszínre érkező rendőrök nem beszéltek angolul. A helyszínre érkező Jarmo Lehtinen felhívta a versenyirányítást és ők fordítottak. Miután mindent tisztáztak Ogier úgy érezte távozhat, elmondása szerint erről az autó előtt álló rendőr nem tudott. Ogier elismerte ez nagyon rosszul nézett ki a kikerült videón és nem szabadott volna kikerülnie. Később visszament a rendőrségre tisztázni az ügyet és a közösségi médián keresztül is elnézést kért minden érintettől.

Ezért 5000 eurós bírságot és egy versenyes eltiltást kapott Ogier. Az eltiltást hat hónapra felfüggesztették. Az eset után még egy piros lámpán is áthajtott, amiért további 2000 euró bírságot kapott. A versenyben elért helyezését és a pontjait megtarthatta.

Idén már Ott Tanak is kapott felfüggesztett eltiltást a Mone után.

A Toyota Gazoo Racing is figyelmeztetésben részesült, mivel Jarmo Lehtinen a megengedett 1 kilométernél jobban megközelítette a versenyzőpárost.