Ogier az élen, Mikkelsen kiesett

Fotó: M-Sport

A WRC Rallye Monte Carlo pénteki napjának az összefoglalója.

A délelőtti három gyors legnagyobb részt száraz körülmények között zajlott egyedül a középsőn volt némi eső.
A tegnapi nehéz kezdés után ma sem volt jobb napja Neuvillenek defektet kapott a mai első szakaszon, az utolsó 10 kilométert így tette meg, ezzel 36 mp hátrányt szedett össze a szakaszt megnyerő Tanakhoz képest. Az észt versenyzőnek ez volt az első sikere a Toyota Yaris WRC-vel. Breen egész délelőtt küzdött a fékekkel, míg Mikkelsen elvétet egy visszafordított. A norvég a következő gyorson már nem is tudott elrajtolni a hűtő meghibásodása miatt. Az első kör utolsó gyorsát Evans nyerte.

A szerviz után ismét Tanak örülhetett az újabb győzelemnek. A később rajtolók már esőben teljesítették a szakaszt. A mai utolsó előtti külön próbán Ogier is hibázott, megpördült egy visszafordítóba és még az árokba is belecsúszott. (Videón az esett ITT) Kb. fél percet vesztett ezzel a címvédő. Evans második szakaszgyőzelmét szerezte ezen a gyorson, a következőn Neuville volt a leggyorsabb.
A második napot is Ogier zárta az élen, előnye 14,9 mp Tanak előtt. A Rallye Monte Carlo szombati napját Sordo várhatja a harmadik helyről.

A WRC2-ben Kopecky vezet de Mevius és Abbring előtt.

WRC Rallye Monte Carlo állása a pénteki nap után: