Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier: A célunk a hetedik világbajnoki cím

Ogier: A célunk a hetedik világbajnoki cím

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Rovanpera szerint nem a Monte a legjobb hely az ismerkedésre egy új autóval.

Az egyik legikonikusabb rallyn, a Rallye Monte-Carlon mutatkozik be élesben a Toyota teljesen megújult felállása. Sébastien Ogier idén egyértelműen a hetedik világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. A francia klasszis szülővárosában, Gapben kezdheti meg az odáig vezető utat. A Montét az elmúlt hat évben megnyerte. Elfyn Evans egy erős eredménnyel szeretné indítani pályafutása új szakaszát. Kalle Rovanpera pedig itt fog bemutatkozni a legmagasabb osztályban.

Csütörtökön két gyorsaságival, sötétben indul az éles verseny. Ebből az egyik gyors, a Malijai – Puimichel utoljára 1994-ben volt a programban. Vasárnap fog a WRC mezőnye a legendás Col de Turinin versenyezni.

Sébastien Ogier:
„Nagyon izgatott vagyok, hogy az első versenyemen indulhatok a Toyota Yaris WRC-vel. Minden autó karakterisztikája más és meg kell vele tenned néhány kilométert, hogy megtanuld, de a teszten minden nagyon jó volt. A célunk a hetedik világbajnoki cím megszerzése, amire azt hiszem nagyon jó esélyünk van ezzel az autóval. A Rallye Monte-Carlo egy különleges verseny a számomra. Emlékszem az 1990-es évek végérere, amikor nézőként voltam itt és Tommi Makinen nyert, ő volt az első példaképem a rallyban. Julien és én szintén jó eredményeket értünk itt el, és évről évre nagyobb a nyomás, hogy ezt a sikersorozatot folytassuk. Ez mindig nagy kihívás, amit élvezek.”

Elfyn Evans:
„Nagyon várom a Rallye Monte-Carlot, az első versenyemet a Yaris WRC-vel. WRC-s pályafutásom során először váltottam csapatot, meleg fogadtatásban részesültem a Toyotánál, megbarátkoztam az autóval, szóval izgatottan várom az előttünk álló szezont. Decemberben vezettem először a Yaris WRC-t, amikor a Montéra teszteltünk, hamar sikerül összebarátkozni az autóval. A Montén sok múlik azon, hogy milyen körülmények lesznek.”

Kalle Rovanpera:
„A Rallye Monte-Carlo egy különleges verseny lesz a számomra. Nagy lépés ez az R5-ből, erősebb az autó nagyobb leszorítóerővel, de a tesztek alatt azt tapasztaltam, hogy meglehetősen könnyű a Toyota Yaris WRC-t vezetni. Ennek ellenére még sokat kell tanulnom és el kell telnie néhány versenynek, hogy valóban alkalmazkodjak az autóhoz és minden jól működjön. A szezon elején máshogy kell gondolkodnom és remélem meglesz a türelmem ehhez. Úgy gondolom, hogy a Monte nem a legegyszerűbb hely, hogy egy új autóval és új csapattal indulj. Az időjárás mindig változik és nem tudsz mindig a körülményeknek megfelelő gumit választani. Nagy kihívás lesz, remélhetőleg sikerül teljesíteni.”

A WRC Rallye Monte-Carloról az élő közvetítésünket ITT követheted majd.