Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Női versenyző a Bahrain Raid Xtremenél?

Női versenyző a Bahrain Raid Xtremenél?

Loeb-Elena Dakar 2021
Fotó: Red Bull

David Richards azon dolgozik, hogy egy hölgy versenyző vezesse az egyik BRX Huntert a 2022-es Dakar Rally-n.

Cristina Gutiérrez a 2021-es Dakaron az első szakaszon a leggyorsabbnak bizonyult kategóriájában, ezzel a verseny történetében a második nő lett, aki szakaszt tudott nyerni. Később váltó gondjai voltak, bár be tudta fejezni a versenyt, nem értékelték.

Gutiérrez idén az Extreme E-ben Lewis Hamilton csapatában, az X44-ben versenyez. A csapat autóit ugyanaz a Prodrive készíti fel, aki a Bahrain Raid Xtreme autóit is készíti fel. Az idei első Extreme E versenyeken Cristina Gutiérrez akkora benyomást tett David Richardsra, hogy azon dolgozik, hogy a 2022-es Dakar Rally-ra az egyik BRX Hunterbe ültesse Nani Roma és Sébastien Loeb mellé.

„Nagyon tehetséges. Intelligens és remek csapatjátékos. A cél az, hogy jövőre az egyik autónkat vezesse a Dakaron. Most ezen dolgozok” – mondta Richards.

Az Extreme E-ben is Loeb Gutiérrez csapattársa, és rettentően boldog, hogy a kilencszeres rally világbajnoktól tanulhat.

Az Extreme E mellett Gutiérrez tereprali versenyeken is indult idén, az Andalúz Rally-t és a Rally Kazakhstant is megnyerte a kategóriájában.