Skip to content
Főoldal / ERC / Nil Solans nyerte a szezonnyitót, Csomósék szakaszt nyertek

Nil Solans nyerte a szezonnyitót, Csomósék szakaszt nyertek

Nil Solans ERC Rally Serras de Fafe 2022
Fotó: ERC/@World

Az ERC idei első versenyének, a Rally Serras de Fafenek az összefoglalója. Herczig Norberték a verseny végén estek ki.

Nil Solans a Rally Serras de Fafe első szombati gyorsaságija után állt az élre. A Volkswagen Polo GTI R5-el induló spanyol a nap végére 1 perc 44 másodperces előnyt épített ki. Ebből vasárnap taktikus versenyzéssel egy percet leadott, de így is fölényes, 55,7 mp-s előnnyel nyert. Ez volt Solans első győzelme az ERC-n.

A hazaiak nagy örömére Armindo Araújo az utolsó gyorson jött fel a második helyre. Kisebb meglepetésre a verseny nagy részében az észt Georg Linnamäe állt a második helyen, csak az utolsó gyorson csúszott vissza a harmadikra.

A verseny egyik nagy esélyese volt Efrén Llarena, de esélyei már szombat reggel elszálltak miután kilyukasztotta a Skoda Fabia Rally2 evo hűtőjét. A péntek esti szuperspeciált még megnyerte Erik Cais, de a harmadik szakaszon ő is búcsúzott, kormányszervo gondok és két defekt miatt.

Herczig Norbert és Igor Bacigál stabilan tartották a hetedik helyüket, de az utolsó gyors előtt etapon rosszfelé mentek. Így kiestek.

Csomós Miklós és Nagy Attila szombaton az esőben nagyon szenvedett a megfelelő gumik hiánya miatt. Vasárnap azonban szárnyaltak, rendszeresen az első tízben végeztek. Az utolsó előtti szakaszon pedig megszerezték első szakaszgyőzelmüket az ERC-ben. A szombati nagy hátrány ellenére a 10. helyre kapaszkodtak fel, de ERC pontot nem kaptak, mivel nem értékelik őket.

Az ERC történetében először volt Power Stage a Rally Serras de Fafen. Az extra pontoknak Araújo, Battistolli, Teodósio, Sesks és Magalhaes örülhetett.

A rally Európa-bajnokság két hét múlva az Azori-szigeteken folytatódik.

ERC Rally Serras de Fafe 2022 végeredmény:

1. Solans/Marti (Volkswagen) 2:01:13.9
2. Araújo/Ramalho (Škoda) +55.7
3. Linnamäe/Morgan (Volkswagen) +59.5
4. Javier Pardo/Adrián Pérez (Škoda) +2:56.3
5. Battistolli/Scattolin (Škoda) + 3:32.7
6. Magalhaes/Magalhaes (Hyundai) +6:53.3
7. Mārtiņš Sesks/Renars Francis (Škoda) +8:55.3
8. José Pedro Fontes/Inês Ponte (Citroën) +9:24.7
9. Teodosio/Teixeira (Hyundai) +9:29.5
10. Csomós/Nagy (Škoda) +9:58.6