Skip to content
Főoldal / ERC / Nick Loof a Rally Hungaryn

Nick Loof a Rally Hungaryn

Nick Loof

A 19 éves német versenyző hat ERC futamon indul idén, köztük Nyíregyházán.

Nick Loof pályaversenyzők, gokartosok és motorosok között egyedüli rally versenyzőként megszerezte a ADAC Stiftung Sport támogatását, így feljebb léphet a nemzetközi porondra és az ERC3 Juniorban indulhat idén.

Loof programjában hat ERC verseny szerepel. Lengyelországban kezdi majd a pontgyűjtést az Orsák Rally Sport Ford Fiesta Rally4-ével. Utána a Liepaja Rally és a Rally di Roma Capitale következik. A szezon utolsó három versenyén, a Barum Rally-n, a Rally Hungaryn és a Kanári-szigetek Rally-n is rajthoz áll.

„Annak ellenére, hogy nagy kihívás lesz a Lengyel Rally optimisták vagyunk a jövőt illetően. Erős csapatunk van és keményen fogunk dolgozni azért, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk az első ERC3 Junior szereplésünkre” – kezdte a fiatal német, aki még nem indult murvás versenyen.

Loof áprilistól tesztekkel és nemzeti versenyekkel készül a rally Európa-bajnokságra.
2019-ben az ADAC Opel Rallye Cup harmadik helyén végzett. Tavaly a német bajnokságot törtölték, így regionális versenyekre fókuszált, valamint indult a Rally Bohemian Csehországban.

„Nemzetközi karrier megkezdéséhez az ERC a legjobb választás. Nagy kihívás a sok résztvevővel” – folytatta Loof, aki tavaly részt vett az olasz verseny pályabejárásán és tetszett neki, amit látott. „A pályabejárás a dolog kulcsa. Kétféle szakasz van a Rally di Roma Capitalen: a tempós és dobálos pályák, valamint a technikás hegyi utak. Teljesen más mint a német pályák.”

Az ERC mezőnye október 22-24. között érkezik Nyíregyházára a Rally Hungaryra.