Skip to content
Főoldal / WRC / Neuville három tizedmásodperc előnnyel az élen

Neuville három tizedmásodperc előnnyel az élen

Fotó: Red Bull

A Török Rally pénteki napjának az összefoglalója.

A Török Rally péntek reggeli első szakaszán a versenyzők kivétel nélkül panaszkodtak a porra. Ezt a szakaszt Craig Breen nyerte, aki ezzel a vezetést is átvette Andreas Mikkelsentől. A következő különpróbát a takarító szerepben lévő Thierry Neuville nyerte. A délelőtti kör utolsó gyorsaságiján Mikkelsen volt a leggyorsabb, amivel a vezetést is visszavette.

Ahogy az várható volt a délutáni körre még több szikla került elő a pályákon, így biztos volt, hogy ez lesz a nap döntő része. Breen rögtön defektet kapott, a napot végül a nyolcadik helyen zárta. Ostberg is defektet kapott ugyanezen a gyorson, a következőn eltalált egy sziklát és megsérült a Citroen C3 WRC felfüggesztése, így ki kellett állnia. Elfyn Evans szintén felfüggesztés hiba miatt adta fel a versenyt. Mikkelsen délután óvatosabb volt, valamint volt kisebb gond az autójával, így a harmadik helyről várhatja a holnapi hat gyorsaságit. Neuville jött fel az élre, ami azért is nagy szó mert ő takarított ma a többiek előtt. Előnye mindössze három tizedmásodperc Ogier előtt.

A WRC2-ben Jan Kopecky vezet, úgy, hogy már volt egy defektje is. Chris Ingram hátránya már 16,3 mp. a második helyen. A harmadik Simone Tempestini lemaradása már több mint két és fél perc.
Érdekesség, hogy az R5-ös autók közül Henning Solberg áll a legjobban, előnye több mint három perc a WRC2 első helyezettjéhez képest. A norvég versenyzőt nem értékelik a WRC2-ben.

WRC Török Rally állása a pénteki nap után:
1. Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga) Hyundai i20 Coupe WRC 1:52:28.2
2. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia) Ford Fiesta WRC +0.3
3. Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger (norvég) Hyundai i20 Coupe WRC +2.6
4. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn) Toyota Yaris WRC +16.3
5. Ott Tanak, Martin Jarveoja (észt) Toyota Yaris WRC +31.9
6. Hayden Paddon, Sebastian Marshall (új-zélandi, brit) Hyundai i20 Coupe WRC +35.1
7. Esapekka Lappi, Janne Ferm (finn) Toyota Yaris WRC +36.8
8. Craig Breen, Scott Martin (ír, brit) Citroen C3 WRC +50.1
9. Teemu Suninen, Mikko Markkula (finn) Ford Fiesta WRC +1:02.9
10. Henning Solberg, Ilka Minor (norvég, osztrák) Ford Fiesta R5 +6:52.0