Skip to content
Főoldal / WRC / Neuville: A Monte-Carlo Rally mindig egy kis meglepetés

Neuville: A Monte-Carlo Rally mindig egy kis meglepetés

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorosport belga versenyzője trükkös körülményekre számít, a jelenlegi enyhe idő ellenére.

A hétvégi Monte-Carlo Rallyn a mérföldkőnek számító tizedik szezonját kezdi a Hyundai Motorsport a rally világbajnokságon. Az alzenaui csapat jobb szezonkezdetben reménykedik a tavalyinál. Akkor a Thierry Neuville -Martijn Wydaeghe kettős hatodik helye volt a csapat legjobb eredménye a Montén.

„Mindig szeretem az évet a Monte-Carlo Rallyval kezdeni; ez egy olyan verseny, ahol az elmúlt években versenyképesek voltunk. Arra számítok, hogy trükkös körülményekkel kell szembenéznünk, annak ellenére, hogy jelenleg meleg az időjárás a régióban. Monte-Carlo Rally mindig egy kis meglepetés, de már nagyon várom” – kedzte a 12. Montéjára készülő belga.

„Jó egy új szezont kezdeni; mindenki újra azonos pontszámmal áll, és rajtunk múlik, hogy a legjobbat hozzuk ki a tiszta helyzetből. A Hyundai i20 N Rally1 Hybrid csomagja sokat fejlődött a 2022-es első forduló óta, ami segít az önbizalmunkban. Az autón történt néhány apró fejlesztés, ami még nagyobb teljesítményt biztosít. Sosem tudjuk, hogy ellenfeleink mit csináltak a tél folyamán, de nem hiszem, hogy lesznek nagy változások. Bár mindenki fejlődött egy kicsit, remélhetőleg mindannyian hasonló szinten leszünk” – zárta Neuville.

Csütörtök este két gyorsaságival veszi kezdetét az idei Monte-Carlo Rally.