Skip to content
Főoldal / WRC / Neuville a leggyorsabb a monacói éjszakában

Neuville a leggyorsabb a monacói éjszakában

Fotó: Red Bull

A Rallye Monte-Carlo csütörtöki két szakaszának az összefoglalója.

A 17,47 kilométeres Malijai – Puimichel gyorsaságival vette kezdetét a Rallye Monte-Carlo. Ez a szakasz utoljára 1994-ben szerepelt a programban. Egy Toyota-Hyundai sorminta alakult ki az élen, miután Sébastien Ogier érte el a legjobb időt, Ott Tanak és Elfyn Evans előtt. Neuville, Roavnpera és Loeb volt az első hat sorrendje az amúgy száraz szakaszon. Rovanpera a szuperszoftokon túl aggrészív volt és a végére elmelegedtek a gumijai.

Az M-Sport számára csapnivalóan indult a verseny. Mindhárom Ford Fiesta WRC-ben túlmelegedett a hűtővíz, miután az autó hűtőrácsát eldugították a falevelek. Suninen 17.1, Lappi 21,6., míg Greensmith 33,7 mp hátránnyal zárt.

A WRC Rallye Monte-Carlo egyetlen magyar párosa, László Zoltán és Begala Tamás az első gyorsot az 52. idővel teljesítették.

Ahogyan az várható volt a második szakasz lett a döntő. Itt Neuville autózta a legjobb időt, 25,5 mp-t adott a második Ogiernek, ezzel összetettben átvette a vezetést. Ott Tanak fél perccel volt lassabb a belgánál, ezzel a harmadik helyre csúszott vissza összesítésben.

Az M-Sport kálváriája folytatódott ezen a gyorson is. Suninen váltó hiba miatt kiesett, Lappi közel 1 percet kapott. Greensmith pedig egy elágazásnál állt meg néhány másodpercre, végül 2 percnél is több hátrányt szedett össze. Elmondása szerint minden erő elment az autóból.

A WRC Rallye Monte-Carlo állása a csütörtöki nap után:
1. Thierry Neuville Hyundai 26.23,5
2. Sebastien Ogier Toyota +19,1
3. Ott Tanak Hyundai +25,1
4. Elfyn Evans Toyota +25,4
5. Sebastien Loeb Hyundai +51,0
6. Esapekka Lappi Ford +1.07,8
7. Kalle Rovanperä Toyota +1.18,5
8. Mads Östberg Citroen +1.59,6
9. Ole Christian Veiby Hyundai +2:21.3
10. Takamoto Katsuta Toyota +2.27,1

Kövesd holnap is velünk a WRC Rallye Monte-Carlo eseményeit élőben ITT.