Skip to content
Főoldal / WRC / Neuville 100. WRC rajtjára készül

Neuville 100. WRC rajtjára készül

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport készen áll a Mexikó Rallyra.

A Hyundai Motorsport rendkívül motivált, hogy a Monte-Carlo Rallyn és a Svéd Rallyn elért dobogós helyezések után, végre sikerüljön megszerezni az első helyet. Mexikó egy egyedülálló kihívás a csapatok számára a nagy tengerszint feletti magassággal és a hőséggel. Az El Chocolate szakasz a WRC idei naptárának a legmagasabb tengerszint feletti magasságon megrendezett szakasza, több mint 2700 méter magasan.

A Hyundai Motorsport számos dobogót szerzett a Mexikó Rallyn, legjobb eredményét Dani Sordo érte el a a tavalyi versenyen, ahol második lett.

„A jég és a hó birodalmából a forró, de ugyanolyan trükkös Mexikó Rallyra költözünk át. 2019 első két versenye lenyűgöző csatákat hozott és képesek voltunk erősen fellépni a csatákban. Ugyanakkor meg kell kétszereznünk az erőfeszítéseinket és egy kicsit keményebben kell nyomni, hogy elérjük azt az eredményt, amire tudjuk, hogy képesek vagyunk. Dani és Carlos számára ez lesz az első verseny idén a WRC-vel, de győztes mentalitással érkeznek, hiszen nyertek az R5-ös autónkkal Portugáliában. Reméljük, hogy ez pozitív hatással lesz mindhárom párosunk számára.”-mondta Andrea Adamo csapatvezető.

A bajnokságban második helyen álló Thierry Neuville számára különleges verseny lesz a Mexikó Rally, ez lesz 100. WRC rajtja. A belga versenyző háromszor volt dobogós Mexikóban, kétszer a Hyundai versenyzőjeként.
„Az idei szezont jól kezdtük a két dobogóval. Ez még a bajnokság korai szakasza, de megmutattuk a bennünk rejlő potenciált. Mexikó, mint mindig most is egy másfajta kihívás lesz. Ez az év első rallyja melegben, ami valódi kontrasztot jelent Monte-Carlóval és Svédországgal szemben. Az oxigén csökkenése a nagy magasságokban kevesebb lóerőt jelent a motornak, míg a hőség a versenyzőket veszi igényben a pilótafülkében. Ez egy olyan rally, ahol korábban már harcoltunk a dobogóért, így tudjuk mit kell tennünk, hogy sikeresek legyünk.”-mondta Neuville.

„A svéd és a mexikói viszonyok között nem is lehetne nagyobb a különbség! Ez a szezon egyik legmelegebb versenye, nagy magasságban, hosszú szakaszokkal. A hőség és a nagy magasság kombinációja a versenyzők és az autó számára is nagy kihívást jelent. A második helyért harcoltunk Svédországban, reméljük most is elől leszünk.”-mondta Andreas Mikkelsen.

„Örülök, hogy elkezdhetem az idei szezonomat a WRC-ben miután az eddigi két versenyt nagyon közelről követhettem nyomon. A többi páros a hideg ellenére már bemelegített az idei évre Monte-Carlóban és Svédországban. Most itt az ideje, hogy elkezdjük a saját szezonunkat! Carlos és én a Rali Serras de Fafe-t felkészülésnek használtuk Mexikóra és sikeres hétvégét zártunk a Hyundai i20 R5-tel. Ezt az élményt, valamint a csütörtöki shakedownt fogjuk arra használni, hogy felépítsük a sebességünket, mivel a dobogóért akarunk harcolni.”-mondta Dani Sordo.