Skip to content
Főoldal / Interjúk / Németh Gergely: Sikeres évzárás Veszprémben

Németh Gergely: Sikeres évzárás Veszprémben

A szezonzáró mellett, visszatekintettünk az idei évre, de a jövő is szóba került.

Németh Gergely ezúttal Harmos Gergely navigálásával az abszolút harmadik és a kategória második helyén zárta a Veszprém környéki versenyt a Rally2-ben.

-Hogy alakult számotokra a 24. Taxi4 Mikulás Rallye?
-Nagyon jól alakult számunkra ez a verseny, mert az eredményeket tekintve a kategória második és az abszolút harmadik helyen végeztünk. Igazából különösebb problémánk nem volt, nagyon élveztük az egész versenyt, semmi hátráltató tényező nem volt. Egy gyors navigátor csere volt még a verseny előtti napokban, de igazából az se zavarta a szereplésünk. Harmos Gergellyel, akivel mentem elég régóta barátságot ápolunk, így összeszokást nem is nagyon kellett eszközölni. A végén mentem volna még szívesen, de hát ennyi volt ez most. Örültünk, hogy a Nagylőteret is megtartották nekünk, mert a Rally1-nek előttünk már kivették. Akkor volt egy kis vacillálás lesz-nem lesz, de mi úgy készültünk rá, hogy lesz. A rajtba ért minket a meglepetés, hogy mégis lesz. Mivel lélekben arra készültem, hogy lesz annyira nem ért váratlanul. Szerintem egy tök jó rendezvény volt.

-A Mikulás Rallye volt az a verseny, ahol már volt tapasztalatod a bal oldalról is. Mennyiben segített ez?
-Sokban segített, hogy menetem már itt Suzukival és ilyen Citroennel is mint most. Ezeket a tapasztalatokat jobban át tudtam ültetni a gyakorlatba. Ahol tavaly még bizonytalan voltam ott most jobban ment. Lehetett volna jobban is feszíteni, de igazából az első két gyorsasági után, amikor láttam, a saját tempónkat és az előttünk lévők tempóját a kategóriában -mondjuk a Péter Palkóét – akkor el is döntöttem, hogy ezt nem kell jobban feszíteni. Az már csak nagy kockázat vállalás árán sikerült volna. Így ezt el is engedtem és tartottuk stabilan a helyünket. Két pálya tavalyról abszolút ismerős volt, mivel szinte teljesen ugyanezek voltak. Várpalotán volt egy kis plusz kitérő, ami új volt. A Nagylőtéren meg még nem mentem. Elsőre annak ellenére, hogy milyen nehéz és autógyilkos nagyon élveztem azt is.

-Visszatekintve az idei évre, hogy értékeled?
-Ez egy nagyon jó év számomra. Sokszor gondolkodtam magamban, amikor tavaly lezártam a navigátori pályámat, hogy jó döntés lesz-e ez. De most már túl az idei négy versenyen azt mondom, igen, jó döntés volt. Maximálisan elértem azt, amit magamnak kitűztem célt. Majdnem azt mondom várakozáson felüli mind a megszerzett élmény, mind az eredmények tekintetében. Ezt az év elején is aláírtam volna. Nagyon jó volt, nagyon örülők, hogy ez összejött. Nagy köszönettel tartozom a csapatomnak, a Gyuriczky Zsoltiék fémjelezte csapatnak, akiktől az autót béreltem. Végig egy hibátlan autót kaptam maximális kiszolgálással. Szerintem első évben ennél jobbat nem is remélhettem volna, még egyszer is köszönöm mindenkinek, aki segített!

-Jövő évi tervek már vannak?
-Tervek vannak persze. Rossz lenne, ha nem lenne terv. Hogy ebből a gyakorlatban mi lesz, még nem tudom. Szeretnék menni, maradnék ezen a vonalon, autóban és bajnokságban is. Nyilván az anyagiakon múlik, hogy ebből mennyit lehet megvalósítani. Nagyon szeretnék teljes évet menni, de arra valószínűleg nem lesz keret. Ami elképzelhetőbb, egy hasonló év, mint az idei volt három-négy versennyel. Bizakodó vagyok és meglátjuk mit hoz a jövő!