Skip to content
Főoldal / Interjúk / Németh Gergely: A szervizcsapat nagyon szeretne a helyemben lenni

Németh Gergely: A szervizcsapat nagyon szeretne a helyemben lenni

Az alapos felkészülés a kategóriában dobogót és egy szakaszgyőzelmet eredményezett.

Németh Gergely és Matics Barbara a Taxi4 Vértes Rallyen a Rally2-ben az abszolút 11., és a kategória 3. helyen végzett. Az utolsó szakaszt sikerült megnyerniük a kategóriában, aminek külön örültek.

-Az Eger Rally után azt mondtad örülnél egy dobogós helynek. Ezt a Taxi4 Vértes Rallyen sikerült is elérni. Milyen volt belülről a verseny?
-Sokat készültem a versenyre. Előtte főleg a belsőkamerás felvételeket elemeztem, mind a saját, mind másokét, más hasonló autóknak a belső kameráit. Ez szerintem számított. Azokat próbáltam beültetni a gyakorlatba, amiket helyenként láttam. Igazából az egri belsőimet is sokat néztem, hogy mi az, ahol lehet még javulni vagy gyorsulni. Ennek tükrében álltam oda a rajthoz. Nem feltétlen tudtam azokat megvalósítani, amiket elterveztem, mert nem mertem sok helyen úgy menni ahogyan lehetett volna – főleg a tempós részeken. A biztonságra törekedtem, volt egy-két kihordás, ami meglepett. Azért kezdtem bele jönni és szerencsére az időjárás is mellénk állt. Az időket még az elején nem is nagyon néztem. A második körtől már azért elkezdtem egy kicsit nézegetni az időket, amikor már tudtam, hogy dobogós hely környékén vagyunk. Ezt próbáltam tartani és a végén az utolsó szakasz nekem valamiért – nem tudom, hogy miért – jobban feküdt és ezt sikerült megnyerni a kategóriában, ami külön öröm számunkra.

-Megjelent az autódon egy új felirat, a #deszeretneknemethgergelylenni. E mögött mi a sztori?
-E mögött a sztori az, hogy a szervizcsapat nagyon szeretne a helyemben lenni. Elkezdődött az év eleje óta egy kis bökdösődés, vicceskedés és hülyéskedés köztünk. Aminek az egyik eredménye ez. Nekik annyira megtetszett ez, hogy amikor megérkezett az autó, akkor már ez a felirat fogadott, így kénytelen voltam elfogadni ezt a tényt. Sokszor magam is szeretnék Németh Gergely lenni. ?

-A sikeres szereplésen felbuzdulva, hogy látod a folytatást? Eger után még azt mondtad, hogy lehet a Vértes Rallye lesz az utolsó versenyetek idén. Hogy áll a dolog?
-Most úgy áll a dolog, hogy kedvet kaptam. Úgy voltam vele, hogyha most sem okozok kárt akkor megpróbálom a Mikulás Rally-t. Közbe jött ez a versenynaptár módosítás, bevették ezt a Pálháza Rally-t plusz futamnak, aminek úgy annyira nem örültem. Oda semmiképp nem szeretnék elmenni, így az a jelenlegi állás, hogy a Mikulás Rally-t szeretném teljesíteni. Most ahogy számolgattuk a pontokat viszonylag jó helyen állunk a bajnokságban, az egy verseny mínusszal azért valószínűleg fogunk hátra csúszni. Tavaly is nagyon élveztem a Mikulás Rally-t, így azt szerintem meg fogjuk próbálni.