Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Nem lesznek ott az M-Sport autói a 2023-as Dakar Rallyn

Nem lesznek ott az M-Sport autói a 2023-as Dakar Rallyn

M-Sport Dakar Rally
Fotó: M-Sport

Az M-Sport és a Neil Woolridge Motorsport úgy döntött, hogy nem nevezi be Ford Ranger T1+ versenyautóját a januári versenyre, inkább továbbra is a tesztekre fókuszálnak.

Áprilisban mi is beszámoltunk róla, hogy az M-Sport és a Neil Woolridge Motorsport közösen készít T1+ versenyautót a Ford Ranger alapjára. A 2023-as Dakar Rallyra a nevezés már lezárult. Az M-Sport a DirtFishnek megerősítette, nem lesz Ford Ranger T1+ a januári szaúdi versenyen.

Bár a jármű közös fejlesztése eredményes volt, az ellátási lánc zavarai és a szoros időbeosztás miatt a két csapat számára túlságosan nehéz elképzelni egy ésszerű és versenyképes nevezést 2023-ra.

„A fejlesztés nagyon jól halad. Újabb nagyon pozitív hetet töltöttünk Dubajban az autóval, Adrien Fourmaux vezetésével, és minden a terveknek megfelelően halad. Hogy őszinte legyek, úgy gondolom, hogy januárban el tudnánk indulni a Dakaron, de nem vagyunk 100%-ig biztosak benne, hogy úgy tudnánk megcsinálni, ahogyan azt kell. A világ többi részéhez hasonlóan nekünk is vannak ellátásilánc beli problémáink – tisztában voltunk vele, hogy ezek gondot jelenthetnek, és ezért nem tettünk határozott vállalásokat a Dakarra” – mondta Malcom Wilson.

„Folytatjuk az autó tesztelését és fejlesztését az idei évben, az erre vonatkozó programunk továbbra is abszolút sínen van, és egy dolog teljesen biztos, el fogunk jutni oda, ahova akarunk és ez egy fene jó autó lesz, amikor odaérünk!” – zárta a gondolatait az M-Sport első tereprali programjáról.