Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Nem adott be fellebbezést az Audi az 1. szakasz miatt

Nem adott be fellebbezést az Audi az 1. szakasz miatt

Audi Dakar 2022
Fotó: Red Bull

Az ingolstadtiak két autója is eltévedt vasárnap ott, ahol sokan mások. Úgy vélik a szervezők hibáztak és az óvást fontolgatták.

A 2022-es Dakar első, vasárnapi szakaszán többen is eltévedtek. Arról, hogy mi vezette félre a versenyzőket ITT írtunk. Az Audi versenyzői közül Carlos Sainz és Mattias Ekström is eltévedt ott és sok időt vesztettek. Az óvással azt szerették volna, hogy a kritikus rész előtti 240. kilométerig legyen csak értékelve szelektív.

„Sok megbeszélést folytattunk az elmúlt 24 órában, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy az itiner nem volt helyes. Sok versenyző eltévedt és ez az, ami igazán meglepő. Jelenleg a szervező nem fogadott el semmit, és azt mondja, mindent jól csinált, ami kár, mert nem szabadna így versenyezni” – mondta Sven Quandt az Audikat felkészítő Q Motorsport vezetője.

A szakasz ideiglenes eredményének közzététele után 24 óra volt fellebbezésre, ami tegnap letelt. Hivatalos panasz végül nem érkezett az FIA-hoz tudta meg a Motorsport.com.

Ennek oka az volt, hogy a csapat nem talált a szabályzatban egy olyan pontot, amelyre alapozhatta volna a fellebbezést, mivel a Dakar sportszabályzatának 14.2.1. cikke kimondja, hogy „az itinert szakemberek készítik és vizsgálják felül. Nem lehet fellebbezést benyújtani az itiner jelzései miatt.”