Skip to content
Főoldal / Rallycross / Nelson Piquet Jr. a TitansRX-ben

Nelson Piquet Jr. a TitansRX-ben

Nyirádra is jön a korábbi F1-es versenyző.

Nelson Piquet Jr. számára nem ismeretlen a rallycross, most visszatér az autósportnak ebbe a szakágába. Piquet nem fog az egész szezonban indulni, csak négy fordulón vesz részt. Ott lesz a szezonnyitón, Essay-ban, aztán Lydden Hill, az MJP Arena és végül Nyirád szerepel a programjában. A maradék két versenyen Alex Wurz fogja Piquet autóját vezetni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a TitansRX-hez.”-kezdte Nelson Piquet Jr. „Szeretem az autósport minden változatát és nagyon élveztem a rallycrosst néhány évvel ezelőtt Amerikában. Nagyszerű lesz visszatérni egy rallycross autó kormányához.”

Piquet életrajza már így is változatos. 2006-ban a GP2 bajnoki címéért küzdött Lewis Hamiltonnal. Majd 2008-ban és 2009-ben a Renault F1-es versenyzője volt. Ő lett a Formula-E első bajnoka a 2014-15-ös szezonban. Versenyzett a brazil stock car bajnokságban. Amerikában a Global Rallycross Championshipben kétszer is a bajoki csata részese volt, egyetlen győzelmét Washington DC-ben szerezte 2015-ben.