Skip to content
Főoldal / WRC / Négyes csata a győzelemért Walesben

Négyes csata a győzelemért Walesben

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A 75. Wales Rally Gb pénteki napjának összefoglalója.

A nap nagy részében Kris Meeke úgy állt az élen, hogy egyetlen szakaszt sem nyert. Kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően állt az élen az utolsó szakaszig, az utolsó szakaszon vette át tőle a vezetést Ott Tanak. Ekkor csúszott vissza a harmadik helyre Meeke. A hatodik walesi győzelmére hajtó Sébastien Ogier a második. A negyedik helyezett Thierry Nuville hátránya is mindössze 8,9 másodperc, így négyes csata van a győzelemért.

Andreas Mikkelsen és Craig Breen csatázik az ötödik helyért, a pénteki nap végén a norvég áll jobban. Őket a három Ford követi, Teemu Suninen, Elfyn Evans és Pontus Tidemand sorrendben. A visszatérő Evansnak délelőtt volt egy defektje.

A délutáni kör első gyorsaságiján esett be az erdőbe Esapekka Lappi, a következő gyorson Jari-Matti Latvala vesztette el uralmát a Toyota felett és borult fel.

WRC 2 Proban a szülinapját a héten ünneplő Kalle Rovanpera az utolsó előtti gyorson defektet kapott, amivel másfél percet vesztett. A fiatal finn így az élről visszacsúszott a második helyre Jan Kopecky mögé. Gus Greensmith technikai hiba miatt esett ki, akárcsak Mads Ostberg. Hayden Paddon bukás miatt nem tudta folytatni a walesi versenyt.

WRC 2-ben Pierre-Louis Loubet vezet Petter Solberg előtt. Az első WRC futamát teljesítő Oliver Solberg technikai hiba miatt kiesett.

WRC Wales Rally Gb állása a szombati nap után IDE kattintva megtekinthető.