Skip to content
Főoldal / ERC / Négy magyar páros az Ypres Rallyn

Négy magyar páros az Ypres Rallyn

P1240712  Június 27-29 között Belgiumban folytatódik az Európa-bajnokság, ahol négy magyar párosnak is szurkolhatunk.

Kopecky távolmaradása miatt Bryan Bouffier lesz a verseny egyik nagy esélyese, aki idei harmadik ERC futamán a harmadik navigátorával indul. Ezúttal Lara Vanneste fogja az itinert diktálni a jobb 1-ben. A hazaiak egyik nagy kedvence, Freddy Loix lehet a másik nagy esélyes, akinek ezúttal a Skoda Motorsport biztosít egy Fabia S2000-est. Valamint Craig Breen is okozhat meglepetést a Peugeot 207 S2000-essel és persze Francois Delecour is. A verseny egy üde színfoltja lehet a Tsjoen-Casier páros, akinek külön-külön nem jött össze az induláshoz szükséges összeg, ezért úgy döntöttek, hogy együtt indulnak és felváltva vezetnek. A bal1-ben valószínűleg nem lesz gond, mivel ott már mindketten bizonyítottak, de navigálni most fognak először.
S, hogy mi az Ypres Rally titka? Freddy Loix korábban kifejtette, hogy a pályák nagyon gyorsak, s hogy gyors legyél, sok helyen le kell vágni a kanyarokat. De csak ésszel szabad levágni, mert különben könnyen defektet lehet kapni. Későn kell menni tréningezni, addigra már kihordásos lesz a pálya, mivel a mezőny már végigment a pályán és lehet látni, hogy hol vágják le.

Csucsuék megnyerték az előző, korzikai versenyt a kétkerekes kupában

A kétkerekes kupát az Azori-szigeteki győzelmük után vezető Bessenyey Zoltán-Nyirfás „Yulianna” páros is leadta a nevezését a Hondával. A korzikai győzelmüket követően a 2WD kupa második helyén álló Lukács „Csucsu” Kornél-Mesterházi Márk duó szintén rajthoz áll Belgiumban. Valamint Várkonyi Szabolcs Szabó Bencével az oldalán is ott lesz az ERC következő állomásán, így egy jó kis magyar házi meccset is vívhatnak. A kategóriában is lesz kivel megmérkőzniük, mivel az 5 és 6 kategóriába közel negyven páros adta le a nevezését. Köztük van például Ari Vatanen fia, Max Vatanen aki egy Renault Twingo R2-vel indul, valamint Henning Solberg nevelt fia Pontus Tiedmand, aki egy Ford Fiesta R2-vel indul. Valamint a sok helyiről sem szabad megfeledkezni, akinek a pályaismerete sokkal jobb. A Hadik András-Kertész Krisztián páros a Subaru Imprezával pedig a szériaautók között lesz érdekelt.

Az R5-ös autók július elsejétől lesznek homológok, így versenyben még nem láthatjuk őket, de ott lesz előfutóként Thierry Neuville a Ford Fiesta R5-el, valamint Kris Meeke is ott lesz a Peugeot 208 T16-al.