Négy autót indít a Hyundai?

Akár már idén is indíthatnak egy negyedik autót, de akár 2018-ban is.

A héten jelentette be a Hyunadi Motorsport, hogy szerződtette Andreas Mikkelsent a Spanyol Rallyra. Így már négy párosuk van, Hayden Paddon kerül a kispadra a következő futamra.

Michel Nadan, a Hyundai csapatvezetője beszélt arról a WRC Live-nak, hogy akár már idén is indíthatnak egy negyedik Hyundai I20 WRC-t és erre van esély 2018-at illetően is.

„A Spanyol Rally murván és aszfalton zajlik majd, ezért négy autóhoz szükséges alkatrészt nem tudtunk volna magunkkal vinni, így három autóval indulunk.” – kezdte Nandan az interjúban.

A Hyundai Motorsport számára nagyon fontos, hogy közelebb kerüljenek az M-Sporthoz, ezért is szerződtették Mikkelsent. A Spanyol Rallyn elért eredményektől függ hány autóval indulnak Walesben és Ausztráliában.

“Ha kell a bajokság szempontjából, akkor akár egy negyedik autót is tudunk indítani. Hajlandóak vagyunk egy autónyi plusz felszerelést magunkkal vinni. Jelenlegi versenyzőinknek jövő év végéig van szerződésük. Mikkelsennel még nem beszéltünk erről. Ha a költségek engedik egy negyedik autó indítását akkor beszélni fogunk vele erről.”