Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Nani Roma egy Borgwarddal indul a 2020-as Dakaron

Nani Roma egy Borgwarddal indul a 2020-as Dakaron

Fotó: Wavers Sport

A kétszeres Dakar-győztes két év után távozik a Minitől.

Nani Roma az előző két Dakar Rallyn Minivel vett részt. 2018-ban kiesett, míg idén januárban a második lett. Ennek ellenére egy ideje már tudni lehetett, hogy a Minkiet versenyeztető X-Raid és és a spanyol útjai elválnak.

A Borgward Rally Team most hivatalosan is bejelentette, hogy a kétszeres Dakar-győztes Nani Roma lesz a csapat vezérpilótája a 2020-as Dakar Rallyn. A Borgward Rally Teamnek ez lesz a harmadik Dakarja.

„Rettentően izgatott vagyok az új projekt miatt, valamint, hogy együtt dolgozhatok a Borgwarddal és a Wevers Sporttal (az autót felkészítő csapat-a szerk.)”-kezdte Nani Roma.

Roma egy Borgward BX7 DKR EVO-val fog Szaúd-Arábiában versenyezni. Ez a továbbfejlesztett változata az előző két évben használt autónak. A két legfontosabb változás az új motor és felfüggesztés.

„A Borgward egy remekül működő autó, elég sokat tudok róla, mivel az elmúlt két évben figyelemmel követtem a fejlődését. Ez egy strapabíró kocsi és minden esélyünk meg van egy jó eredményre. Nyilván időbe fog telni megismerni a csapatot és a működését.”-folytatta a Dakart motorral és autóval is megnyerő versenyző.

Roma nem csak autót, hanem navigátort is vált. Egy korábbi motoros, Dani Oliveras lesz az társa.

Nani Roma októberben a Marokkó Rallyn és a Baja Portalgren is elindul, hogy minél több tapasztalatot szerezzen Borgward BX7 DKR EVO-val.

A Borgward Rally Team még egy Borgward BX7 DKR EVO-t fog indítani a jövő januári versenyen. Heteken belül bejelentik ki fogja vezetni.

A 2020-as Dakar Rallyt január 5-17. között rendezik Szaúd-Arábiában.