Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / MotoGP futamgyőztes a Dakar Rallyn?

MotoGP futamgyőztes a Dakar Rallyn?

Danilo Petrucci KTM MotoGP
Fotó: Red Bull

Danilo Petruccinak ajánlatott tett a KTM, akár már 2022-ben indulhat Szaúd-Arábiában.

A kétszeres MotoGP futamgyőztes Danilo Petrucci elvesztette a helyét 2022-re a Tech 3 (a KTM gyári csapata – a szerk.) csapatnál. Az olasz motorosról köztudott, hogy szívesen indulna a Dakar Rallyn.

„Jó fiú és szeretünk vele dolgozni. Szeretjük az apukáját, akit régóta ismerünk, amikor a KTM-nél volt. Ha a terepralira akar váltani, akkor mi biztosan támogatni fogjuk benne” – mondta Pit Bierer a KTM motorsport főnöke.

Később Petrucci megerősített, hogy valóban kapott ajánlatott a KTM-től a Dakar Rallyra.

„Igaz a hír. Azt hiszem, ez Stefan Pierer (KTM vezérigazgató) ötlete volt. Azt hittem, viccel, de nem. Beszélgetni kezdtünk róla. Nagyon is megfontolom ezt a lehetőséget, mert mindig is szerettem volna ott versenyezni” – kezdte Petrucci.

„Azt mondta készen állunk 2022-re. De azt is mondta, elküldhetünk oda, ha csak a tájban szeretnék gyönyörködni, mert szerintük elég veszélyes , ha oda megyek és egyből eredményt akarok elérni. Akkor lenne egy évem tapasztalatot szerezni és edzeni, úgy vághatnék bele 2023-ban a Dakarba. Ez a jövőm egyik lehetősége, és biztosan szeretném megköszönni nekik ezt a lehetőséget” -zárta a 30 éves motoros.