Skip to content
Főoldal / WRC / Monte-Carlo Rally: Ogier meglépett

Monte-Carlo Rally: Ogier meglépett

Monte-Carlo Rally Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Továbbra is két Toyota van az élen a Monte-Carlo Rally pénteki napjának a végén.

Sébastien Ogier volt a legbátrabb a gumiválasztás terén ma. Ő volt az egyetlen, aki egyetlen pótkerékkel vágott neki a Monte-Carlo Rally pénteki napjának. Aztán a francia ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta. Az első kör mindhárom szakaszát megnyerte, az utolsót még úgy is, hogy gondja volt a hibrid rendszerrel. Délután már az ismét működő hibriddel egy újabb rész siker került a neve mellé, így 36 másodperces előnnyel várhatja a szombati hat gyorsaságit.

Csapattársa, a címvédő Kalle Rovanpera jött fel a második helyre. A Toyota finnje a mai harmadik szakaszon csúszott meg egy balosban és alakította át egy kicsit a Yaris hátulját a szalagkorláton. A pénteki utolsó gyorson ő nyert, így 1,9 másodperce van tőle Thierry Neuville. A belgát Ott Tanak követi a negyedik helyen.

Két második hellyel kezdte a napot Elfyn Evans, de aztán a délelőtti első gyorson volt egy defektje, amivel több mint 40 másodpercet veszített. Délután bár nyert egy gyorsot nem tudott elmozdulni az ötödik helyről. Dani Sordo a hatodik, akit Takamoto Katsuta követ. A nyolcadik Esapekka Lappi a saját bevallása szerint is néhol túl lassú.

Az első tízet így a WRC2 élmezőnye zárja. Nikolay Gryazin vezet közel fél perccel Yohan Rossel előtt. Stéphane Lefebvre várja a harmadik helyről a folytatást.

Ez nem Pierre-Louis Loubet napja volt a Monte-Carlo Rallyn. Az M-Sport fiatalja előbb lecsúszott az útról a délelőtti utolsó gyorson, majd kormányszervó nélkül kellett versenyeznie egész délután, mivel nem volt szerviz napközben.

László Zoltán és Zsiros Gábor az RC2 29. helyén zárta a pénteket.

WRC Monte-Carlo Rally 2023 állása a pénteki nap után ITT tekeinthető meg.

Írta: Szabó Tamás