Skip to content
Főoldal / ERC / Monarri: Kellett már ez a siker

Monarri: Kellett már ez a siker

Alberto Monarri
Fotó: @World / Red Bull

A spanyol versenyző az első győzelmét szerezte az ERC Openben az olasz versenyen.

Alberto Monarri az év elején csatlakozott a Suzuki Motor Ibérica csapatához, ahol egy Swift R4LLY S-sel indul. Az Azori-szigeteken, a Kanári-szigeteken és Lengyelországban is technikai hibák hátráltatták. Az ERC előző fordulóján, a Rally di Roma Capitale-n megtört a jég. Csapattársát, Joan Vinyest 20,6 másodperccel verve megnyerte az ERC Open kategóriát.

„Nagy szűkségem volt erre az eredményre mind magam miatt, mind a csapat miatt. Mindenki nagyon keményen dolgozott egész évben, de nem volt velünk a szerencse. Most azonban nagyon boldog vagyok – nagyon kellett ez a győzelem, és most már alig várjuk a Barum Czech Rally Zlínt, ahol remélem folytathatjuk ezt az utat” – kezdte az ERC hivatalos honlapjának.

A háromnapos verseny igazi próbatétel volt ember és gép számára, a hőmérséklet a hétvégén valamikor a 40 Celsius-fokot is elérte. 

„Nagyon nehéz volt. Volt néhány nagyon hosszú szakasz, és talán a legrosszabb az egész versenyen a hőmérséklet volt, néha 40 fok felett is lehetett. Ilyen körülmények között nagyon koncentráltnak kell maradni, mert a hőséggel a teljesítmény csökkenhet, és amikor a szakasz végéhez közeledsz elveszítheted a koncentrációt.”

A Suzuki várhatóan a Barum Rallyn is két autót indít. A cseh verseny nevezési listáját a jövő héten teszik közzé.