Skip to content
Főoldal / Gokart / Molnár Martin dobogón

Molnár Martin dobogón

Molnár Martin 49. Trofeo delle Industrie

Pályafutása egyik legjobb junior eredményét érte el Molnár Martin az egyik rangos olaszországi versenyen, ahol az OKJ kategória második helyét szerezte meg.

A Révész Racing versenyzője több díjat is átvehetett teljesítményéért, többek között egy hatalmas porcelán serleget.  

49. alkalommal rendezték meg Lonatóban a Trofeo delle Industrie-t, amelyet iparági trófeának lehetne fordítani. Ezen az önálló versenyen több támogató jóvoltából minden évben értékes jutalom vár a résztvevőkre. 

Az OKJ (OK Junior) kategóriában 34-en indultak, köztük többen a WSK élvonalából ismert versenyzők, így a vártnál erősebb lett a mezőny. Molnár Martin már az időmérőn komoly teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, ahol a második helyet szerezte meg, mindössze 0,006 másodperccel elmaradva a pole-pozíciót jelentő időtől. 

Egész hétvége alatt nagyon jól működött a gokartja új gumikon, használt gumikon azonban volt egy kis hátránya. A két előfutamon a 7. és a 4. helyet szerezte meg, az elődöntőben pedig 5. lett. 

A döntőben így a páratlan oldalról indulhatott. A második szett új gumit a csapat erre a futamra tartalékolta. A rajtnál rögtön javított két helyet, majd még egyet előzött, és így a másodikon futott be. 

„Nagyon jó verseny volt – mondta Martin. – A mezőny erősebb lett, mint amire számítottunk. Már az edzések is jól sikerültek, az időmérőn pedig egy nagyon erős kört tudtam összerakni. A futamokat úgy építettük fel, hogy a döntőre legyen új gumim, akkor legyek a legerősebb. Ez sikerült is, és egy erős mezőnyben lettem második. 

Ekkora serleget még soha sem kaptam és meglepő volt a sok egyéb díj is. Nagyon boldog vagyok és büszke erre az eredményemre.“

Molnár Martin, Révész Racing, OKJ eredmények
49. Trofeo delle Industrie, Lonato (Olaszország), 2021. november 5-7.

Résztvevők: 34
Időmérő: 2.
1. előfutam: 2. -> 7.
2. előfutam: 7. -> 4.
Előfutamok összesített: 5.
Elődöntő: 5. -> 5.
Döntő: 5. -> 2.